Kai pietums paruošti turime 15 min., o norime valgyti subalansuotai, sveikai ir skaniai, tai šis pasiūlymas kaip tik Jums. Gali būti naudojama vištiena, kalakutiena, triušiena. Šis patiekalas nukelia į vaikystę, nes primena tradicinius karbonadus. Gali būti naudojami sveikesnių biurgerių/ suvožtinių gamyboje, vietoj maltinukų.
Privalumai: daug baltymų; daug daržovių; mažai druskos, mažai sudėtinių dalių, greitai pagaminama, be glitimo.
Jums reikės:
- 450 g pjaustyto veršienos kumpio;
- 2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
- Apie 2-3 v. š. kukurūzų miltų;
- Druskos, juodųjų pipirų, ekologiškos ciberžolės;
- 0,5 v.š. lydyto sviesto (kepimui);
- Šv. sezoninės daržovės pateikimui (paprikos, špinatai, agurkai ir pan.).
Gaminimo eiga:
- Visus ingredientus sumaišyti.
- Įkaitinti keptuvę, dėti lydytą sviestą ir šaukštu formuoti kepsnelius, dėti į keptuvę.
- Kepti iš abiejų pusių ir dar uždengus dangtį patroškinti, trukmė apie 15 min. Neprideginti, neapskrudinti!
- Pateikti su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!