Video receptas: Veganiškas trupininis pyragas su uogomis ir citrininiu sojų jogurtu


Ingredientai:

Pagrindui:

150 g avižinių miltų

150 g kukurūzų miltų

100 g nerafinuoto cukraus

100 g kokosų aliejaus

150 g sojų pieno

Trupiniams:

Sauja pagrindinės tešlos (atskirta prieš paskleidžiant į formą)

50 g kukurūzų miltų

Žiupsnelis cinamono

Įdarui:

200–300 g šviežių ar šaldytų braškių, šilauogių (galima naudoti ir kitus vaisius/uogas)

2-3 v. š. klevų ar datulių sirupo

Cinamono pagal skonį

Sojų jogurtui (padažas):

250 g natūralaus augalinio (sojų) jogurto

Šlakelis citrinos sulčių

Šiek tiek citrinos žievelės 

1 a. š. čija sėklų

Gaminimo eiga:

  1. Paruošk pagrindinę tešlą: sumaišyk avižinius ir kukurūzų miltus, cukrų, kokosų aliejų, sojų pieną. Išmaišyk iki vientisos, bet gana tirštos masės.
  2. Atskirk saują tešlos – padėk į šalį trupiniams.
  3. Likusią tešlą paskleisk ant formos.
  4. Ant viršaus sudėk uogas, apšlakstyk sirupu ir apibarstyk cinamonu.
  5. Į atidėtą tešlos dalį įmaišyk papildomus 50 g kukurūzų miltų ir cinamono, kol susiformuos trupiniai. 
  6. Kepk 180 °C orkaitėje apie 35-40 minučių.
  7. Kol kepa, paruošk jogurtą: sumaišyk visus ingredientus, leisk pastovėti 10–15 min., kol čija šiek tiek išbrinks.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x