Sorų kruopų troškinys su vištienos filė

Kategorija
Sveiki pietūs
Žymos:
Sorų kruopos, Sveiki pietūs, troškinys, vištiena

Šis patiekalas panašus į tradicinį plovą, tačiau liesesnis, nes vietoje kiaulienos – vištiena, o vietoje šlifuotų ryžių - soros. Daugelio lietuvių pamėgti žali žirneliai patiekalui suteikia dar spalvingumo, bet galima apseiti ir be jų tik su morkomis. Be pridėtinio cukraus, druskos iki 1 g/100 g, tausojantis, be glitimo, daug baltymų.

Jums reikės:
  • ½ vištienos krūtinėlės filė (apie 400 – 450 g);
  • 200 g sorų kruopų;
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 1 stiklinė šaldytų žirnelių;
  • 2 lauro lapų;
  • 4 -6 kvepiančiųjų pipirų;
  • 4-6 petražolių šakelių;
  • Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • Aliejaus (tinkamo kepimui).
Gaminimo eiga:
  • Vištienos filė supjaustykite 1-2 cm gabaliukais. Morkas ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
  • Sorų kruopas suberkite į sietelį ir gerai praplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite morkas su svogūnu. Kepkite ant vidutinio karščio apie 8 minutes. Sudėkite vištienos gabaliukus, pasūdykite, užberkite maltų pipirų ir viską kepkite dar kelias minutes.
  • Įberkite sorų kruopų, įpilkite 4 stiklines karšto vandens ir gerai išmaišykite. Įdėkite lauro lapų, kvepiančiųjų pipirų, petražolių šakelių ir troškinkite silpnoje kaitroje uždengtame puode apie 10 – 13 minučių, kol išvirs kruopos. Išjunkite kaitrą. Iš puodo išgriebkite petražolių šakeles ir lauro lapus.
  • Įberkite žirnelius, gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 minučių. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x