Šis patiekalas panašus į tradicinį plovą, tačiau liesesnis, nes vietoje kiaulienos – vištiena, o vietoje šlifuotų ryžių - soros. Daugelio lietuvių pamėgti žali žirneliai patiekalui suteikia dar spalvingumo, bet galima apseiti ir be jų tik su morkomis.
Be pridėtinio cukraus, druskos iki 1 g/100 g, tausojantis, be glitimo, daug baltymų.
Jums reikės:
- ½ vištienos krūtinėlės filė (apie 400 – 450 g);
- 200 g sorų kruopų;
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 1 stiklinė šaldytų žirnelių;
- 2 lauro lapų;
- 4 -6 kvepiančiųjų pipirų;
- 4-6 petražolių šakelių;
- Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- Aliejaus (tinkamo kepimui).
Gaminimo eiga:
- Vištienos filė supjaustykite 1-2 cm gabaliukais. Morkas ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
- Sorų kruopas suberkite į sietelį ir gerai praplaukite po tekančiu vandeniu.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite morkas su svogūnu. Kepkite ant vidutinio karščio apie 8 minutes. Sudėkite vištienos gabaliukus, pasūdykite, užberkite maltų pipirų ir viską kepkite dar kelias minutes.
- Įberkite sorų kruopų, įpilkite 4 stiklines karšto vandens ir gerai išmaišykite. Įdėkite lauro lapų, kvepiančiųjų pipirų, petražolių šakelių ir troškinkite silpnoje kaitroje uždengtame puode apie 10 – 13 minučių, kol išvirs kruopos. Išjunkite kaitrą. Iš puodo išgriebkite petražolių šakeles ir lauro lapus.
- Įberkite žirnelius, gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 minučių. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!