Sorų kruopų troškinys su vištienos filė

Kategorija
Sveiki pietūs

Šis patiekalas panašus į tradicinį plovą, tačiau liesesnis, nes vietoje kiaulienos – vištiena, o vietoje šlifuotų ryžių - soros. Daugelio lietuvių pamėgti žali žirneliai patiekalui suteikia dar spalvingumo, bet galima apseiti ir be jų tik su morkomis. Be pridėtinio cukraus, druskos iki 1 g/100 g, tausojantis, be glitimo, daug baltymų.

Jums reikės:
  • ½ vištienos krūtinėlės filė (apie 400 – 450 g);
  • 200 g sorų kruopų;
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 1 stiklinė šaldytų žirnelių;
  • 2 lauro lapų;
  • 4 -6 kvepiančiųjų pipirų;
  • 4-6 petražolių šakelių;
  • Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • Aliejaus (tinkamo kepimui).
Gaminimo eiga:
  • Vištienos filė supjaustykite 1-2 cm gabaliukais. Morkas ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
  • Sorų kruopas suberkite į sietelį ir gerai praplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite morkas su svogūnu. Kepkite ant vidutinio karščio apie 8 minutes. Sudėkite vištienos gabaliukus, pasūdykite, užberkite maltų pipirų ir viską kepkite dar kelias minutes.
  • Įberkite sorų kruopų, įpilkite 4 stiklines karšto vandens ir gerai išmaišykite. Įdėkite lauro lapų, kvepiančiųjų pipirų, petražolių šakelių ir troškinkite silpnoje kaitroje uždengtame puode apie 10 – 13 minučių, kol išvirs kruopos. Išjunkite kaitrą. Iš puodo išgriebkite petražolių šakeles ir lauro lapus.
  • Įberkite žirnelius, gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 minučių. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

4 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x