Ramintos receptas: Varškės sausainiai

Kategorija
Populiariausi, Sveikas desertas
Žymos:
greitai paruošiama, Raminta Bogušienė, Sausainiai, sausainiai su varške, sveika mityba, sveikas desertas, Sveikatai palankus, varškės sausainiai


Sausainiams reikės:

250 g varškės (9 proc. rieb.);

200 g ekologiškų Spelta miltų (50/50 viso grūdo/ne viso grūdo);

100 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);

50 g neraf. cukraus (+šiek tiek cukraus ant viršaus);

šiek tiek vanilės;

šiek tiek kepimo miltelių.

 

Gaminimo eiga

  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, vanile ir cukrumi.
  2. Varškę labai gerai sutriname su kambario temperatūros sviestu iki vienalytės masės.
  3. Sumaišome tarpusavyje šias sausą ir šlapią mases.
  4. Paimame 1 v.š. dydžio tešlos gabaliuką ir susukame iš jo nedidelį rutuliuką (apie 3cm skersmens). Dėliojame juos ant paruoštos skardos, prispaudus šakute taip, kad gautumėme plokščius, apvalius sausainius, o ant viršaus apibarstome dar šiek tiek cukrumi. Kitas būdas: galima sausainių tešlą dėti į šaldytuvą ir po 1 val. subrendus tešlai, ją kočioti ir su stikline formuoti apvalius sausainiukus ir juos sulankstyti iki trikampio formos.
  5. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių iki auksinės plutelės susidarymo.
  6. Palaukiame kol atvės sausainiai ir skanaujame!

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą