Sausainiams reikės:
250 g varškės (9 proc. rieb.);
200 g ekologiškų Spelta miltų (50/50 viso grūdo/ne viso grūdo);
100 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
50 g neraf. cukraus (+šiek tiek cukraus ant viršaus);
šiek tiek vanilės;
šiek tiek kepimo miltelių.
Gaminimo eiga
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, vanile ir cukrumi.
- Varškę labai gerai sutriname su kambario temperatūros sviestu iki vienalytės masės.
- Sumaišome tarpusavyje šias sausą ir šlapią mases.
- Paimame 1 v.š. dydžio tešlos gabaliuką ir susukame iš jo nedidelį rutuliuką (apie 3cm skersmens). Dėliojame juos ant paruoštos skardos, prispaudus šakute taip, kad gautumėme plokščius, apvalius sausainius, o ant viršaus apibarstome dar šiek tiek cukrumi. Kitas būdas: galima sausainių tešlą dėti į šaldytuvą ir po 1 val. subrendus tešlai, ją kočioti ir su stikline formuoti apvalius sausainiukus ir juos sulankstyti iki trikampio formos.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių iki auksinės plutelės susidarymo.
- Palaukiame kol atvės sausainiai ir skanaujame!
Komentarų: