Ramintos receptas: Troškinti kalakutienos maltinukai su moliūgu

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
be glitimo, be pieno, maistingi pietūs, Maltinukai, Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveikatai palankus, Sveiki pietūs, Tinka alergiškiems, tinkantys šeimai, troškinti maltinukai

*Tinka alergiškiems / Be glitimo, be pieno

Maltinukams reikės:

400 g maltos kalakutienos filė;

220 g moliūgo;

2 vnt. ekologiškų kiaušinių;

80 g ryžių miltų;

50 g ekologiško neraf. rapsų aliejaus aliejaus;

Žiupsnelio druskos, pipirų, prieskonių;

Troškinimui reikės:

200 g morkų;

150 g svogūnų;

250 g vandens;

Žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga

  1. Moliūgą nuplauti, nulupti žievę, pašalinti sėklas, sutarkuoti iki tarkių masės. Dėti mėsą, kiaušinius, ryžių miltus, druską ir prioeskonius. Išminkyti ir formuoti maltinukus.
  2. Įkaitinti keptuvę su aliejumi, dėti maltinukus ir apkepti iš abiejų pusių po 3-5 min. Tuomet sudėti susmulkintus svogūnus sutarkuotas morkas per burokinę tarką, pakepti dar 5-8 min. Tada pilti verdantį vandenį, berti druską iur troškinti 15-20 min.
Komentarų:

Įrašyti komentarą