*Tinka alergiškiems / Be glitimo, be pieno
Maltinukams reikės:
400 g maltos kalakutienos filė;
220 g moliūgo;
2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
80 g ryžių miltų;
50 g ekologiško neraf. rapsų aliejaus aliejaus;
Žiupsnelio druskos, pipirų, prieskonių;
Troškinimui reikės:
200 g morkų;
150 g svogūnų;
250 g vandens;
Žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
- Moliūgą nuplauti, nulupti žievę, pašalinti sėklas, sutarkuoti iki tarkių masės. Dėti mėsą, kiaušinius, ryžių miltus, druską ir prioeskonius. Išminkyti ir formuoti maltinukus.
- Įkaitinti keptuvę su aliejumi, dėti maltinukus ir apkepti iš abiejų pusių po 3-5 min. Tuomet sudėti susmulkintus svogūnus sutarkuotas morkas per burokinę tarką, pakepti dar 5-8 min. Tada pilti verdantį vandenį, berti druską iur troškinti 15-20 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!