Be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g /100 g); daug ekologiškų sudėtinių dalių; vegetariškas; daug daržovių; greitai paruošiamas.
Šaltibarščiams reikės:
1000 ml ekologiško kefyro (2,5 proc.);
500 ml raugintų pasukų (0,3 proc.);
500 ml mineralinio vandens (gali būti tiesiog geriamasis vanduo);
500 g ekologiškų konservuotų burokėlių obuolių sultyse;
250 g ekologiškų agurkų;
25 g šviežių krapų;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
500 g ekologiškų bulvių| pateikimui;
5 vnt. ekologiškų kiaušinių| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Supjaustome smulkiais kubeliais agurkus ir dedame į gilų indą. Tada dedame burokėlius, supjaustome krapus, druską ir pipirus.
- Į indą pilame kefyrą, pasukas, mineralinį vandenį ir viską sumaišome.
- Bulves nulupame, dedame į šiek tiek pasūdytą vandenį bei verdame apie 10–15 min.
- Nuplautus kiaušinius verdame apie 5–10 min.
- Paruoštus šaltibarščius pilame į dubenėlius, per vidurį dedame pusiau pjautą kiaušinį ir skanaujame su virtomis bulvėmis.
Komentarų: