Ramintos receptas: Tradiciniai sveikuoliški šaltibarščiai

Kategorija
Sriubos
Žymos:
gaivi sriuba, pietūs šeimai, šaltibarščiai, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus

Be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g /100 g); daug ekologiškų sudėtinių dalių; vegetariškas; daug daržovių; greitai paruošiamas.

Šaltibarščiams reikės:

1000  ml ekologiško kefyro (2,5 proc.);

500 ml raugintų pasukų (0,3 proc.);

500 ml mineralinio vandens (gali būti tiesiog geriamasis vanduo);

500 g ekologiškų konservuotų burokėlių obuolių sultyse;

250 g ekologiškų agurkų;

25 g šviežių krapų;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

500 g ekologiškų bulvių| pateikimui;

5 vnt. ekologiškų kiaušinių| pateikimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome smulkiais kubeliais agurkus ir dedame į gilų indą. Tada dedame burokėlius, supjaustome krapus, druską ir pipirus.
  2. Į indą pilame kefyrą, pasukas, mineralinį vandenį ir viską sumaišome.
  3. Bulves nulupame, dedame į šiek tiek pasūdytą vandenį bei verdame apie 10–15 min.
  4. Nuplautus kiaušinius verdame apie 5–10 min.
  5. Paruoštus šaltibarščius pilame į dubenėlius, per vidurį dedame pusiau pjautą kiaušinį ir skanaujame su virtomis bulvėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x