Ramintos receptas: Tradiciniai sveikuoliški šaltibarščiai

Be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g /100 g); daug ekologiškų sudėtinių dalių; vegetariškas; daug daržovių; greitai paruošiamas.

Šaltibarščiams reikės:

1000  ml ekologiško kefyro (2,5 proc.);

500 ml raugintų pasukų (0,3 proc.);

500 ml mineralinio vandens (gali būti tiesiog geriamasis vanduo);

500 g ekologiškų konservuotų burokėlių obuolių sultyse;

250 g ekologiškų agurkų;

25 g šviežių krapų;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

500 g ekologiškų bulvių| pateikimui;

5 vnt. ekologiškų kiaušinių| pateikimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome smulkiais kubeliais agurkus ir dedame į gilų indą. Tada dedame burokėlius, supjaustome krapus, druską ir pipirus.
  2. Į indą pilame kefyrą, pasukas, mineralinį vandenį ir viską sumaišome.
  3. Bulves nulupame, dedame į šiek tiek pasūdytą vandenį bei verdame apie 10–15 min.
  4. Nuplautus kiaušinius verdame apie 5–10 min.
  5. Paruoštus šaltibarščius pilame į dubenėlius, per vidurį dedame pusiau pjautą kiaušinį ir skanaujame su virtomis bulvėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x