Panakotai reikės:
I sluoksnis
200 ml grietinėlės;
200 ml pieno;
80 g neraf. cukraus;
70 ml vandens;
3,5 a.š. (2 pakeliai) želatinos;
citrinos sulčių (nebūtinai, bet jei norime saldžiarūgščio skonio).
II sluoksnis
500 g šaldytų uogų ar mangų;
apie 70 g neraf. cukraus;
šiek tiek vanilinio cukraus.
Gaminimo eiga
- Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti bent 15 minučių. Vėliau pakaitiname garų vonelėje, kad visiškai iširptų.
- Grietinėlę ir pieną maišant pakaitiname su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, jog cukrus visiškai ištirptų. Į grietinėlę su pienu supilame ištirpintą želatiną ir gerai išmaišome. Išpilstom į stiklines ir paliekame šaldytuve sustingti.
- Braškes sutriname su cukrumi ir užpilame ant sustingusios panakotos.
- Ruošiame desertą. Į lėkštę pilame paruoštą padažą, o per vidurį dedame iš formelės išimtą panakotą. Jei naudojame stiklines, tai ant sustingusios panakotos pilame braškių padažą. Puošiame uogomis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!