Ramintos receptas: Tradicinė panakota


Panakotai reikės:

I sluoksnis

200 ml grietinėlės;

200 ml pieno;

80 g neraf. cukraus;

70 ml vandens;

3,5 a.š. (2 pakeliai) želatinos;

citrinos sulčių (nebūtinai, bet jei norime saldžiarūgščio skonio).

II sluoksnis

500 g šaldytų uogų ar mangų;

apie 70 g neraf. cukraus;

šiek tiek vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti bent 15 minučių. Vėliau pakaitiname garų vonelėje, kad visiškai iširptų.
  2. Grietinėlę ir pieną maišant pakaitiname su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, jog cukrus visiškai ištirptų. Į grietinėlę su pienu supilame ištirpintą želatiną ir gerai išmaišome. Išpilstom į stiklines ir paliekame šaldytuve sustingti.
  3. Braškes sutriname su cukrumi ir užpilame ant sustingusios panakotos.
  4. Ruošiame desertą. Į lėkštę pilame paruoštą padažą, o per vidurį dedame iš formelės išimtą panakotą. Jei naudojame stiklines, tai ant sustingusios panakotos pilame braškių padažą. Puošiame uogomis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x