„Budos dubenėliui“ reikės:
Pilnos struktūros angliavandenių produktai (virtos kruopos: ekologiškų grikių, avižų, ryžių, sorų, miežių, perlinių kruopų ir t.t.);
Baltyminiai produktai (ekologiškų kiaušinių, feta sūrio (47 proc.); kietojo sūrio; tuno; lašišos ar kitos žuvies; keptos vištienos krūtinėlės; ankštinių (lęšių, pupų, avinžirnių ir t.t.));
Daržovių, salotų, žalumynų (šviežių burokėlių; ekologiškų agurkų; ekologiškų pomidorų; ekologiškų šalotinių arba mėlynųjų svogūnų; šviežių ridikėlių; salotų lapų; špinatų, salierų stiebų; morkų; bazilikų, krapų, petražolių ir t.t.);
Riebalai (avokado, ypač tyro alyvuogių aliejaus);
Riešutų ir sėklų (sezamo, saulėgrąžų, moliūgų sėklų, karijų, kedro, graikinių riešutų ir t.t.)
Kiti priedai (alyvuogės, daigai, žaliojo pesto);
šiek tiek druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Paruošiame angliavandenių produktus: išvedame kruopas.
- Paruošiame baltyminius produktus, pavyzdžiui, kiaušinius išverdame, žuvį iškepame.
- Visas daržoves susmulkiname, šviežius burokėlius/ morkas sutarkuojame šiaudeliais.
- Sėklas geriausia pakepinti, kad atsiskleistų jų skonis.
- Visus ingredientus dedame ratu lėkštėje, beriame prieskonius, ant viršaus sėklas, aliejų ir tiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!