Ramintos receptas: Subalansuotas „Budos dubenėlis“

Kategorija
Populiariausi, Salotos
Žymos:
Raminta Bogušienė, Subalansuotas „Budos dubenėlis“, subalansuoti patiekalai, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus


 

„Budos dubenėliui“ reikės:

Pilnos struktūros angliavandenių produktai (virtos kruopos: ekologiškų grikių, avižų, ryžių, sorų, miežių, perlinių kruopų ir t.t.);

Baltyminiai produktai (ekologiškų kiaušinių, feta sūrio (47 proc.); kietojo sūrio; tuno; lašišos ar kitos žuvies; keptos vištienos krūtinėlės; ankštinių (lęšių, pupų, avinžirnių ir t.t.));

Daržovių, salotų, žalumynų (šviežių burokėlių; ekologiškų agurkų; ekologiškų pomidorų; ekologiškų šalotinių arba mėlynųjų svogūnų; šviežių ridikėlių; salotų lapų; špinatų, salierų stiebų; morkų; bazilikų, krapų, petražolių ir t.t.);

Riebalai (avokado, ypač tyro alyvuogių aliejaus);

Riešutų ir sėklų (sezamo, saulėgrąžų, moliūgų sėklų, karijų, kedro, graikinių riešutų ir t.t.)

Kiti priedai (alyvuogės, daigai, žaliojo pesto);

šiek tiek druskos, juodųjų pipirų.

 

Gaminimo eiga

  1. Paruošiame angliavandenių produktus: išvedame kruopas.
  2. Paruošiame baltyminius produktus, pavyzdžiui, kiaušinius išverdame, žuvį iškepame.
  3. Visas daržoves susmulkiname, šviežius burokėlius/ morkas sutarkuojame šiaudeliais.
  4. Sėklas geriausia pakepinti, kad atsiskleistų jų skonis.
  5. Visus ingredientus dedame ratu lėkštėje, beriame prieskonius, ant viršaus sėklas, aliejų ir tiekiame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x