Ramintos receptas: Razinų duona

Kategorija
Desertai
Žymos:
desertas sveikiau, Duona, duona sveikiau, Raminta Bogušienė, razinų duona, sveika mityba, Sveikatai palankus


Duonai reikės:

2 stikl. viso grūdo Spelta miltų + šiek tiek miltų razinoms paruošti;

250 g razinų;

150 g natūralaus jogurto;

120 g obuolių tyrės be cukraus;

2 vnt. kiaušinių;

60 g agavų sirupo;

šiek tiek kepimo miltelių.

Gaminimo eiga

  1. Razinas išmirkome vandenyje, nusausiname, o prieš įmaišant į tešlą išvoliojame miltuose.
  2. Spelta miltus maišome su kepimo milteliais.
  3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sumaišome su obuolių tyre, jogurtu, bei agavų sirupu.
  4. Sumaišome su šaukštu šias dvi šlapią ir sausą mases, o pačiame gale atsargiai įmaišome gerai išlaktus kiaušinio baltymus ir tada įmaišome paruoštas razinas.
  5. Dedame tešlą į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba teisiogiai į cilikoninę kepimo formą. Kepame apie 40 min. 180-190 laipsnių temperatūroje.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x