Visoje žuvyje darome įpjovas, ir ten sudedame supjaustytą griežinėliais citriną.
Saliero gumbą pjaustome griežinėliais, morkas pjaustome stambiais gabalėliais ir dedame į skardą šalia žuvies.
Smulkiai supjaustome svogūną ir sutraiškome nuluptą česnaką, dedame viską į šamo vidų. Šiek tiek galime pasilikti ir uždėti ant šalia esančių daržovių.
Sultinio kubelius išmirkome verdančiame vandenyje ir atidedame į šalį.
Druską, pipirus, žuvies prieskonius beriame ant šamo viršaus ir prieskoniuojame patį vidų. Palaikome taip pasimarinuoti valandą arba dvi.
Garstyčias, dižono garstyčias, lydytą sūrelį sumaišome su trupučiu ištirpusiu sultiniu ir viską išmaišome.
Paruoštą vieną mišinio dalį dedame į šamo vidų, o kitą dalį ant viršaus.
Kambario temperatūros sviestą pjaustome gabalėliais ir dedame ant žuvies bei ant šalia esančių daržovių.
Apšlakstome paruoštu ištirpusiu sultiniu ir troškiname žuvį uždengus folija, apie 30-40 min 180 laipsnių orkaitėje, kol temperatūra pačiame šamo viduje pasieks 75 laipsnių temperatūrą. Jei kepame be folijos, tai sultiniu galima šlakstyti nuolat bekepant.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!