Mažiau druskos; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus; daug daržovių; daug baltymų; tausojantis.
Tešlai reikės:
600 g ekologiškų kietagrūdžių kvietinių miltų;
400 ml vandens;
30 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
15 g nerafinuoto cukraus;
14 g sausų mielių;
10 g druskos.
Picai reikės:
250 g trintų ekologiškų pomidorų;
250 g ekologiškų čery pomidorų;
250 g mocarelos sūrio (45 proc.);
200 g virtos kalakutienos mėsos (a.r);
šlakelio ekologiško alyvuogių aliejaus| picos kraštų ištepimui;
šiek tiek džiovinto baziliko;
šiek tiek šviežios rukolos.
Gaminimo eiga
- Į dubenį supilame apie 37 laipsnių temperatūros vandenį, cukrų, sausas mieles ir išmaišome iki putų susidarymo. Tuomet suberiame miltus, druską, supilame alyvuogių aliejų ir išminkome tešlą.
- Iš tešlos suformuojame rutulį ir dedame jį į alyvuogių aliejumi išteptą dubenį. Pridengiame rankšluostuku, kad neapdžiūtų. Paliekame tešlą kilti apie 1-3 val. Kelis kartus perminkydami ir vėl leisdami pakilti.
- Iškilus tešlai iškočiojame ją ant kepimo popieriaus ir dedame į kepimo skardą.
- Picos pagrindą ištepame trintais pomidorais.
- Susmulkiname riekelėmis arba suplėšome mocarelos sūrį ir išdėliojame ant užtepto pado, o ant viršaus dėliojame per pusę pjautus pomidorus, smulkintą virtą kalakutienos mėsą. Galiausiai gardiname džiovintais bazilikais, ištepame picos kraštus aliejumi.
- Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 10-12 min., įjungę kaitinimą iš viršaus ir iš apačios.
- Tiekiame gardindami šviežiomis rukolomis.
Komentarų: