Ramintos receptas: Naminė pica

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
naminė pica, Pica, šeimos vakarienė, sveika mityba, sveika pica, Sveikatai palankus

Mažiau druskos; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus; daug daržovių; daug baltymų; tausojantis.

Tešlai reikės:

600 g ekologiškų kietagrūdžių kvietinių miltų;

400 ml vandens;

30 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;

15 g nerafinuoto cukraus;

14 g sausų mielių;

10 g druskos.

 

Picai reikės:
250 g trintų ekologiškų pomidorų;
250  g ekologiškų čery pomidorų;
250 g mocarelos sūrio (45 proc.);
200 g virtos kalakutienos mėsos (a.r);
šlakelio ekologiško alyvuogių aliejaus| picos kraštų ištepimui;
šiek tiek džiovinto baziliko;
šiek tiek šviežios rukolos.

 

Gaminimo eiga

  1. Į dubenį supilame apie 37 laipsnių temperatūros vandenį, cukrų, sausas mieles ir išmaišome iki putų susidarymo. Tuomet suberiame miltus, druską, supilame alyvuogių aliejų ir išminkome tešlą.
  2. Iš tešlos suformuojame rutulį ir dedame jį į alyvuogių aliejumi išteptą dubenį. Pridengiame rankšluostuku, kad neapdžiūtų. Paliekame tešlą kilti apie 1-3 val. Kelis kartus perminkydami ir vėl leisdami pakilti.
  3. Iškilus tešlai iškočiojame ją ant kepimo popieriaus ir dedame į kepimo skardą.
  4. Picos pagrindą ištepame trintais pomidorais.
  5. Susmulkiname riekelėmis arba suplėšome mocarelos sūrį ir išdėliojame ant užtepto pado, o ant viršaus dėliojame per pusę pjautus pomidorus, smulkintą virtą kalakutienos mėsą. Galiausiai gardiname džiovintais bazilikais, ištepame picos kraštus aliejumi.
  6. Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 10-12 min., įjungę kaitinimą iš viršaus ir iš apačios.
  7. Tiekiame gardindami šviežiomis rukolomis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x