Greita ir skani vakarienė su daug daržovių, baltymų ir pilnavertėmis grūdinėmis kultūromis
Salotoms reikės:
po 1/3 vnt. skirtingų spalvų paprikų (geltonos, raudonos, žalios);
100 g bolivinės balandos kruopų;
80 g konservuoto tuno;
50 g konservuotų juodųjų alyvuogių;
0,5 vnt. morkos;
saujos salotų;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos,
šiek tiek raudonėlio.
Gaminimo eiga
- Paprikas pjaustome išilgomis juostelėmis ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Dedame raudonėlio ir druskos.
- Bolivines balandas dedame į verdantį pasūdytą vandenį (vandens 1:3 reikia) su šlakeliu aliejaus ir verdame apie 10 min. Paliekame 5 min. pribrinkti.
- Į lėkštę dedame šiaudeliais tarkuotas morkas, plėšytus salotos lapus, alyvuoges, tuną, keptą papriką, virtą bolivinę balandą. Apšlakstome aliejumi ir tiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!