Užtepėlei reikės:
400 g konservuotų blanširuotų be odelės pomidorų su sultimis;
350 g kietojo sūrio (geriausia ožkos kietasis sūris);
60 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
3 vnt. česnako skiltelių;
aitriosios paprikos, persilado prieskonių (pagal skonį).
Gaminimo eiga
- Sūrį sutarkuojame iki miltelių konsistencijos.
- Pomidorus be odelių gerai sutriname elektriniu prietaisu iki vienalytės masės.
- Paruoštą sūrį, pomidorus, aliejų ir išspaustus česnakus išmaišome su prieskoniais.
- Paruoštą užtepėlę tepame ant pilno grūdo duonelės ar trapučių.
*Jei norisi galima sūrį tarkuoti smulkia tarka, pomidorus trinti su šakute, česnakus smulkiai supjaustyti ir pagaminti nevienalytės konsistencijos užtepėlę.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!