Desertui reikės:
600 ml riebios plakamosios grietinėlės;
200 g cukraus;
2 vnt. citrinų smulkiai nutarkuotų žievelių;
apie 100 – 130 ml citrinų sulčių;
8 – 10 citrinų kremo užpildymui.
Gaminimo eiga
- Pirma pasiruošiame citrinų žievelės indelius desertui užpildyti. Citrinas perpjauname išilgai pusiau. Kiekvienos citrinos puselę apipjauname taip, kad galėtume lengvai šaukštu iškabinti citrinos minkštimą. Iš citrinų minkštimo išspaudžiame sultis, o citrinų žievelių indelius atidedame kremui.
- Grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi supilame į platų puodą ir kaitiname nuolat maišydami ant žemos temperatūros, kol cukrus ištirps ir grietinėlė pradės vos vos burbuliuoti. Pakaitiname grietinėlę su cukrumi apie 5 minutes, bet smarkiai neužverdame. Puodą nukeliame nuo ugnies.
- Kai kremas kiek praauš smulkiai įtarkuojame citrinos žievelę ir supilame citrinų sultis, gerai išmaišome. Nuo citrinų sulčių grietinėlė pradės tirštėti, o aušdama ji dar labiau sutirštės.
- Į išskobtus citrinų indelius supilstome paruoštą kremą ir statome į šaldytuvą, kad kremas galutinai sustingtų. Desertas skaniausias atšaldytas. Prieš patiekimą desertus apibarstome smulkiai nutarkuota citrinų žievele. Jį paruošti galime iš anksto ir laikyti šaldytuve kelias dienas.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!