Labai skani, naminė bananinė duona!
Tausojantis; daug skaidulinių medžiagų; daug ekologiškų sudedamųjų dalių; daug vaisių.
Jums reikės:
- 200 g ekologiškų Spelta miltų (50/50 proc. viso grūdo/neviso grūdo);
- 130 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
- 100 g ekologiškų bananų;
- 2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
- 60 g neraf. cukraus;
- šiek tiek ekologiško cinamono;
- 0,5 a.š. kepimo miltelių;
- 100 g ekologiško banano| ant viršaus;
- šiek tiek cukraus, migdolų drožlių| ant viršaus.
Gaminimo eiga:
- Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
- Dedame bananus, įmušame kiaušinius ir viską išmaišome iki vienalytės masės.
- Atskirame inde beriame miltus, kepimo miltelius ir cinamoną, išmaišome.
- Viską dedame į bendrą indą ir gerai išmaišome.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame paruoštą duonos masę į kepimo indą, ant viršaus dedame išilgai perpjautą bananą, pabarstome cukrumi, migdolų drožlėmis ir kepame apie 30-40 min. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!