Ramintos receptas: Bananinė duona

Kategorija
Sveikas desertas, Sveikas užkandis
Žymos:
Bananinė duona, skaidulinės medžiagos, sveikas desertas, Sveikas užkandis, vaisiai

Labai skani, naminė bananinė duona! Tausojantis; daug skaidulinių medžiagų; daug ekologiškų sudedamųjų dalių; daug vaisių.

Jums reikės:
  • 200 g ekologiškų Spelta miltų (50/50 proc. viso grūdo/neviso grūdo);
  • 130 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
  • 100 g ekologiškų bananų;
  • 2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 60 g neraf. cukraus;
  • šiek tiek ekologiško cinamono;
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 100 g ekologiško banano| ant viršaus;
  • šiek tiek cukraus, migdolų drožlių| ant viršaus.
Gaminimo eiga:
  • Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi.
  • Dedame bananus, įmušame kiaušinius ir viską išmaišome iki vienalytės masės.
  • Atskirame inde beriame miltus, kepimo miltelius ir cinamoną, išmaišome.
  • Viską dedame į bendrą indą ir gerai išmaišome.
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame paruoštą duonos masę į kepimo indą, ant viršaus dedame išilgai perpjautą bananą, pabarstome cukrumi, migdolų drožlėmis ir kepame apie 30-40 min. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą