Jei norite saldžiau, dėkite papildomai neraf. cukraus.
Jums reikės:
- 600 g Varškė 9 % rieb.
- 330 g Morkos
- 100 g Kukurūzų kruopos
- 150 g Pienas 2,5 % rieb.
- 80 g Vištų kiaušiniai
- 1 g Druska
Gaminimo eiga:
- Morkas nuplaukite, nuvalykite, pakartotinai nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite. Pieną pakaitinkite, sumaišykite su kukurūzų kruopomis ir palikite 10-15 min., brinkti. Varškę pertrinkite su kiaušiniais ir druska. Varškės masę sumaišykite su tarkuotomis morkomis, brinkintomis kruopomis ir sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 45-50 min. įkaitintoje iki 180 ºC temperatūros konvekcinėje krosnyje/ orkaitėje, kol gaminio viduje temperatūra pasieks ne mažiau kaip 85°C ir kol apkepo paviršius tolygiai apskrus. Apkepas turi būti nesuiręs, nesutrūkinėjęs.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!