fbpx

Morkų - varškės (9%) apkepas (tausojantis)

Category
Sveika vakarienė

Jei norite saldžiau, dėkite papildomai neraf. cukraus.

Jums reikės:
  • 600 g Varškė 9 % rieb.
  • 330 g Morkos
  • 100 g Kukurūzų kruopos
  • 150 g Pienas 2,5 % rieb.
  • 80 g Vištų kiaušiniai
  • 1 g Druska
Gaminimo eiga:
  • Morkas nuplaukite, nuvalykite, pakartotinai nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite. Pieną pakaitinkite, sumaišykite su kukurūzų kruopomis ir palikite 10-15 min., brinkti. Varškę pertrinkite su kiaušiniais ir druska. Varškės masę sumaišykite su tarkuotomis morkomis, brinkintomis kruopomis ir sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 45-50 min. įkaitintoje iki 180 ºC temperatūros konvekcinėje krosnyje/ orkaitėje, kol gaminio viduje temperatūra pasieks ne mažiau kaip 85°C ir kol apkepo paviršius tolygiai apskrus. Apkepas turi būti nesuiręs, nesutrūkinėjęs.
No Comments

Post A Comment