fbpx

Moliūgų ir batatų sriuba

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Batatai, Moliūgai, Moliūgų sriuba, sveika mityba, Sveika vakarienė, sveikas maistas, Sveiki pietūs

Skaniausia moliūgų sriuba yra iš orkaitėje keptų moliūgų. Jie iškepa labai skanūs ir lengvai karamelizuojasi. Kad spalva būtų dar ryškesnė, o skonis dar sodresnis, kartu su moliūgu į sriubą dedame ir batatą. Iškeptas daržoves lieka tik sutrinti su maisto smulkintuvu ir pagardinus prieskoniais nešti ant stalo.

Jums reikės:
  • apie 800 g moliūgo ;
  • 1 batato ;
  • 1 svogūno ;
  • 3-4 v.š. alyvuogių aliejaus ;
  • apie 0,5 l daržovių sultinio arba vandens ;
  • 0,5 a.š. tarkuoto muskato ;
  • 0,5 a.š. juodųjų pipirų ;
  • žiupsnelio druskos ;
  • geros saujos kepintų moliūgų sėklų .
Gaminimo eiga:
  • Moliūgą supjaustykite skiltelėmis ir išskobkite sėklas. Žievę galite palikti – moliūgams iškepus ji lengvai nusiims. Batatą nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis, panašaus storio į moliūgų skilteles. Nulupę svogūną supjaustykite ketvirčiais.
  • Visas daržoves sudėkite į kepimo skardą, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir gerai išmaišykite, kad daržovės gerai pasidengtų aliejumi. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30-45 min., kol daržovės suminkštės ir prie kraštelių pradės karamelizuotis.
  • Iškeptas daržoves (nuo moliūgo nuimkite žievę) sutrinkite maisto kombainu ar rankiniu trintuvu į tyrę. Sudėkite į puodą, užpilkite karštu daržovių sultiniu ar vandeniu iki norimo tirštumo ir pakaitinkite iki virimo. Įtarkuokite muskato, jei reikia, – įdėkite druskos ir pipirų.
  • Įpylę sriubą į lėkštes, ant viršaus užberkite pakepintų moliūgo sėklų.
Komentarų:

Įrašyti komentarą