Kukurūzų kruopų košė su moliūgais, džiovintais abrikosais ir cinamonu

Kategorija
Sveiki pusryčiai
Žymos:
cinamonas, Košė, kukurūzų kruopos, Moliūgai, Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai

Druskos iki 1 g/100 g, daug vaisių, daug daržovių, tausojantis, be glitimo, be pridėtinio cukraus, vegetariškas.

Jums reikės:
  • 1 stiklinė (200 g) kukurūzų kruopų;
  • 1 stiklinė (150 g) moliūgo (nuvalyto ir supjaustyto maždaug 1 cm kubeliais);
  • 100 g (apie 10 vnt.) džiovintų abrikosų;
  • 25 g sviesto;
  • 3-4 a.š. (6-8 g) cinamono;
  • žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
  • Moliūgo gabaliukus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad nepilnai apsemtų ir troškinkite apie 6-10 minučių, kol suminkštės.
  • Įpilkite 4 stiklines karšto vandens, suberkite kukurūzų kruopas, sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą džiovintą abrikosą ir virkite apie 10 minučių. Jei košė per daug sutirštėjo, įpilkite dar 0.5 - 1 stiklinę karšto vandens.
  • Puodą patraukite nuo viryklės, į košę sudėkite sviestą, druską, cinamoną ir gerai išmaišykite. Uždengtu dangčiu palikite dar 10 minučių, kad kruopos pabaigtų brinkti.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x