Druskos iki 1 g/100 g, daug vaisių, daug daržovių, tausojantis, be glitimo, be pridėtinio cukraus, vegetariškas.
Jums reikės:
- 1 stiklinė (200 g) kukurūzų kruopų;
- 1 stiklinė (150 g) moliūgo (nuvalyto ir supjaustyto maždaug 1 cm kubeliais);
- 100 g (apie 10 vnt.) džiovintų abrikosų;
- 25 g sviesto;
- 3-4 a.š. (6-8 g) cinamono;
- žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
- Moliūgo gabaliukus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad nepilnai apsemtų ir troškinkite apie 6-10 minučių, kol suminkštės.
- Įpilkite 4 stiklines karšto vandens, suberkite kukurūzų kruopas, sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą džiovintą abrikosą ir virkite apie 10 minučių. Jei košė per daug sutirštėjo, įpilkite dar 0.5 - 1 stiklinę karšto vandens.
- Puodą patraukite nuo viryklės, į košę sudėkite sviestą, druską, cinamoną ir gerai išmaišykite. Uždengtu dangčiu palikite dar 10 minučių, kad kruopos pabaigtų brinkti.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!