Kukurūzų kruopų košė su moliūgais, džiovintais abrikosais ir cinamonu

Kategorija
Sveiki pusryčiai

Druskos iki 1 g/100 g, daug vaisių, daug daržovių, tausojantis, be glitimo, be pridėtinio cukraus, vegetariškas.

Jums reikės:
  • 1 stiklinė (200 g) kukurūzų kruopų;
  • 1 stiklinė (150 g) moliūgo (nuvalyto ir supjaustyto maždaug 1 cm kubeliais);
  • 100 g (apie 10 vnt.) džiovintų abrikosų;
  • 25 g sviesto;
  • 3-4 a.š. (6-8 g) cinamono;
  • žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
  • Moliūgo gabaliukus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad nepilnai apsemtų ir troškinkite apie 6-10 minučių, kol suminkštės.
  • Įpilkite 4 stiklines karšto vandens, suberkite kukurūzų kruopas, sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą džiovintą abrikosą ir virkite apie 10 minučių. Jei košė per daug sutirštėjo, įpilkite dar 0.5 - 1 stiklinę karšto vandens.
  • Puodą patraukite nuo viryklės, į košę sudėkite sviestą, druską, cinamoną ir gerai išmaišykite. Uždengtu dangčiu palikite dar 10 minučių, kad kruopos pabaigtų brinkti.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x