Pirmiausiai išvirkite grikius. Nuplautas grikių kruopas suberkite į verdantį pasūdytą vandenį (2 stiklinės). Virkite apie 10 minučių. Išvirtus grikius nukoškite.
Daržoves supjaustykite arba susmulkinkite virtuviniame kombaine. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą lydyto ghi sviesto ir jame apkepkite smulkintas daržoves apie 5 – 7 minutes, kol lengvai suminkštės.
Išvirtus grikius sumaišykite su apkeptomis daržovėmis ir paliekite atvėsti.
Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinius, suberkite džiovintas žoleles, pipirus ir druską bei gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką lydyto ghi sviesto. Su šaukštu formuokite blynelius ir kepkite ant vidutinio karščio iš abiejų pusių, kol gražiai apkepa.
Padažui graikišką jogurtą sumaišykite su smulkintu česnaku ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.
Man labai patiko darzoviu apkepas,aciū😊
Džiaugiamės! 🙂