fbpx

Grikių blyneliai su morkom

Category
Sveika vakarienė


Jums reikės:
  • 200 g (1 stiklinė) grikių kruopų
  • 1 didesnio svogūno
  • 1 didelės morkos
  • ½ didelės raudonos paprikos
  • 2 salierų stiebų;
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių;
  • 80g viso grūdo speltos miltų
  • 2 – 3 a.š. džiovintų raudonėlių, krapų ir/arba petražolių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • žiupsnelis druskos
  • lydyto ghi sviesto kepimui
  • 200 g graikiško jogurto
  • 2-3 skiltelės česnako
  • žiupsnelio džiovintų mėgstamų prieskoninių žolelių.
Gaminimo eiga:
  • Pirmiausiai išvirkite grikius. Nuplautas grikių kruopas suberkite į verdantį pasūdytą vandenį (2 stiklinės). Virkite apie 10 minučių. Išvirtus grikius nukoškite.
  • Daržoves supjaustykite arba susmulkinkite virtuviniame kombaine. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą lydyto ghi sviesto ir jame apkepkite smulkintas daržoves apie 5 – 7 minutes, kol lengvai suminkštės.
  • Išvirtus grikius sumaišykite su apkeptomis daržovėmis ir paliekite atvėsti.
  • Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinius, suberkite džiovintas žoleles, pipirus ir druską bei gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką lydyto ghi sviesto. Su šaukštu formuokite blynelius ir kepkite ant vidutinio karščio iš abiejų pusių, kol gražiai apkepa.
  • Padažui graikišką jogurtą sumaišykite su smulkintu česnaku ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.
  • Skanaus!
No Comments

Post A Comment