Viso grūdo speltos pica su pomidorais ir kietuoju sūriu (tausojantis)

Kategorija
Sveika vakarienė
Žymos:
picos receptas, sveika mityba, Sveika vakarienė

Pica, kaip patiekalas vien iš pavadinimo, nėra organizmui žalingas ar nenaudingas produktas. Apskritai, svarbu suprasti, kad nėra vieno, mūsų organizmą žalojančio produkto. Žalą daro visuma t.y. nesubalansuota, nereguliari, neįvairi ir nesaikinga mityba. Tad, priešingai, namie, iš viso grūdo miltų pagaminta ir daržovėmis gardinta pica gali tapti puikiu pasirinkimu. Tai, pavyzdžiui, gali būti vienas iš sprendimų, kaip vaikus paskatinti valgyti daugiau daržovių.

Jums reikės:
  • 240 g šviesių spelta miltų
  • 240 g viso grūdo spelta miltų
  • 1 stkl. vandens
  • 5 v.š ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio joduotos druskos
  • 3 dideli pomidorai
  • 100 g kietojo sūrio
  • 3-4 v.š pomidorų padažo (ne mažiau kaip 50 proc. Pomidorų pastos)
  • Bazilikų
Gaminimo eiga:
  • Pagrindas – Miltus sumaišykite su kepimo milteliai ir druska, supilkite vandenį, aliejų ir išminkykite tešlą. Iš gautos masės iškočiokite apvalų, plokščią pusgaminį ir perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Priedai – pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Fermentinį sūrį sutarkuokite. Paruoštą picos pagrindą aptepkite pomidorų padažu, apdėliokite smulkintais pomidorais, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite orkaitėje 200 ºC temperatūroje 10-15 min. (Kepimo laikas priklauso nuo picos pado storumo). Iškepus apibarstykite bazilikais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x