fbpx

Troškinti balandėliai su kalakutienos ir grikių įdaru su virtomis/ keptomis bulvėmis

Category
Sveiki pietūs


Jums reikės:
  • Šviežio kopūsto gūžės
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 3 nedidelių morkų
  • 3 nedidelių svogūnų
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 3-4 v.š. aliejaus (tinkamo kepimui)
  • 1 stikl. grikių kruopų (nevirtų)
  • 1 kg. smulkintos kalakutienos
  • 6-7 v.š. pomidorų pastos
  • 1 v.š. džiovintų krapų
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • BULVĖMS REIKĖS:
  • 1 kg bulvių
  • Aliejaus (tinkamo kepimui)
  • Druskos
  • Ciberžolės
Gaminimo eiga:
  • Kopūstą užpilkite vandeniu pasūdykite ir virkite. Kas kelias 5 min. Nupjaunant po apvirusį kopūsto lapą.
  • Įdaras – Cukiniją susmulkinkite, morkas, svogūnus ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Dalį kepintų daržovių sumaišykite su smulkinta kiauliena, grikių kruopomis, prieskoniais. Ant apvirusio kopūsto lapo dėkite šiek tiek įdaro ir suvyniokite kaip voką.
  • Paruoštus troškinti balandėlius sudėkite į puodą apiberkite likusiomis kepintomis daržovėmis, džiovintais krapais ir apšlaktykite pomisorų pasta.
  • Balandėlius užpilkite vandeniu, kad apsemta būtų 1/3 balandėlių, puodą uždenkite ir troškinkite vidutinėje kaitroje 30-40 min.
  • Pusę nuplautų bulvių išvirti su lupyną, kitą dalį bulvių supjaustyti skiltelėmis, apšlakstyti druska, ciberžole ir iškepti orkaitėje (180ºC temperatūroje 20-30 min.).
No Comments

Post A Comment