Šokoladiniai sausainiai – desertų desertas! Nuostabaus skonio ir kvapo! Cukraus iki 16 g/100 g.
Jums reikės:
- 130 g juodojo šokolado (ne mažiau 70 proc.);
- 130 g ekologiško sviesto;
- 40 g neraf. cukraus;
- 180 g ekologiškų miltų (50/50 viso grūdo ir ne viso grūdo);
- 1 ekologiško kiaušinio;
- vanilės ekstrakto.
Gaminimo eiga:
- Kambario temperatūros sviestą ir smulkintą šokoladą įmaišyti.
- Į gautą masę sudėti miltus, cukrų, vanilės ekstraktą ir įmušti kiaušinį.
- Sausainių masę gerai išminkyti.
- Iš gautos tešlos formuoti norimo dydžio sausainius: ant kepimo popieriaus, formuojame rutuliukus ir išlyginti juos šakute.
- Kepti 15-20 min. (priklausomai nuo sausainių dydžio) 180ºC temperatūroje. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!