Ramintos receptas: Orkaitėje kepta trikampė tortilija

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
gaminkime sveikai, Raminta Bogušienė, receptai šeimai, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus, Sveiki pusryčiai, tortilija

Puikus vakarienės, greitų pietų pasirinkimas ar net užkandžio kaip karšto sumuštinio alternatyva. Mano vaikai labai mėgsta šį patiekalą, galite gaminti iš turimų maisto likučių: virtos ar keptos mėsos, turimų daržovių (principas viskas kaip pica). Vaikai gaminasi net patys, išmėginkite ir Jūs!

Tortilijai reikės:

6 vnt. ekologiškų mažų tortilijų (galite keisti į viso grūdo);

1 dalis sveikatai palankesnio pomidorų padažo (galima ir be jo, tada dėti daržoves);

2 dalis 2 vnt. pjaustytų pomidorų ir žiupsnelio špinatų (ar kitų mėgstamų daržovių);

3 dalis apie 300 g smulkintos virtos/ keptos orkaitėje mėsos (vištienos, jautienos, kiaulienos) – gali būti ir pirkta virta aukščiausios rūšies mėsa;

4 dalis apie 150 g tarkuoto kietojo sūrio;

Šviežių sezoninių daržovių| Pateikimas;

Neraf. ypač tyro alyvuogių aliejaus|Aptepimui.

 

Gaminimo eiga

 

  1. Pasiruošiame visus ingredientus.
  2. Tortilijos apačioje iki vidurio įpjauname su peiliu ir tarsi susidalina tortilija į keturias dalis. I dalyje dedame padažą, antroje – daržoves, trečioje mėsą, ketvirtoje – sūrį.
  3. Sudėjus visas dalis, lenkiame vieną po kitos, kad susidarytų trikampis.
  4. Dedame ant kepimo popieriaus, apipurškiame arba aptepame aliejumi ir dedame į 180 laipsnių temperatūrą. Kepame 20 min.
  5. Tiekiame su sezoninėmis daržovėmis, galima ir su avokado užtepu. Skanaus!

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą