Puikus vakarienės, greitų pietų pasirinkimas ar net užkandžio kaip karšto sumuštinio alternatyva. Mano vaikai labai mėgsta šį patiekalą, galite gaminti iš turimų maisto likučių: virtos ar keptos mėsos, turimų daržovių (principas viskas kaip pica). Vaikai gaminasi net patys, išmėginkite ir Jūs!
Tortilijai reikės:
6 vnt. ekologiškų mažų tortilijų (galite keisti į viso grūdo);
1 dalis sveikatai palankesnio pomidorų padažo (galima ir be jo, tada dėti daržoves);
2 dalis 2 vnt. pjaustytų pomidorų ir žiupsnelio špinatų (ar kitų mėgstamų daržovių);
3 dalis apie 300 g smulkintos virtos/ keptos orkaitėje mėsos (vištienos, jautienos, kiaulienos) – gali būti ir pirkta virta aukščiausios rūšies mėsa;
4 dalis apie 150 g tarkuoto kietojo sūrio;
Šviežių sezoninių daržovių| Pateikimas;
Neraf. ypač tyro alyvuogių aliejaus|Aptepimui.
Gaminimo eiga
- Pasiruošiame visus ingredientus.
- Tortilijos apačioje iki vidurio įpjauname su peiliu ir tarsi susidalina tortilija į keturias dalis. I dalyje dedame padažą, antroje – daržoves, trečioje mėsą, ketvirtoje – sūrį.
- Sudėjus visas dalis, lenkiame vieną po kitos, kad susidarytų trikampis.
- Dedame ant kepimo popieriaus, apipurškiame arba aptepame aliejumi ir dedame į 180 laipsnių temperatūrą. Kepame 20 min.
- Tiekiame su sezoninėmis daržovėmis, galima ir su avokado užtepu. Skanaus!
Komentarų: