Salotoms reikės:
150 g vištienos krūtinėlės;
70 g salotos lapų;
30 g kietojo sūrio;
1 vnt. morkų (nebūtinai);
0,5 vnt. šviežių burokėlių (nebūtinai);
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
100 g naminio avokado, graikiško jogurto ir baziliko padažo:
Padažui reikės:
100 g graikiško jogurto;
1 vnt. nedidelio avokado;
50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
20 g šviežių bazilikų (tinka krapai arba kalendros);
0,5 vnt. citrinos sulčių;
1 skiltelės česnako;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Vištienos file prieskoniuojame druska, pipirais, ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame folijoje apie 20 – 30 min., arba lengvai apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Pasigaminame avokado, graikiško jogurto ir baziliko naminį padažą. Avokadą nulupame, kauliuką išimame ir visus ingredientus dedame kartu bei gerai sutriname iki vientisos masės.
- Šviežius ir nuplautus burokėlius bei morkas sutarkuojame šiaudeliais.
- Nuplautus salotos lapus susmulkiname, sūrį supjaustome gabaliukais ar sutarkuojame.
- Salotas išmaišome su padažu, dedame ant viršaus vištiene o šonuose šiaudeliais pjaustytas daržoves.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!