Ramintos receptas: Cezario salotos su avokado, graikiško jogurto ir baziliko padažu


Salotoms reikės:

150 g vištienos krūtinėlės;

70 g salotos lapų;

30 g kietojo sūrio;

1 vnt. morkų (nebūtinai);

0,5 vnt. šviežių burokėlių (nebūtinai);

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

100 g naminio avokado, graikiško jogurto ir baziliko padažo:

Padažui reikės:

100 g graikiško jogurto;

1 vnt. nedidelio avokado;

50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;

20 g šviežių bazilikų (tinka krapai arba kalendros);

0,5 vnt. citrinos sulčių;

1 skiltelės česnako;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos file prieskoniuojame druska, pipirais, ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame folijoje apie 20 – 30 min., arba lengvai apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  2. Pasigaminame avokado, graikiško jogurto ir baziliko naminį padažą. Avokadą nulupame, kauliuką išimame ir visus ingredientus dedame kartu bei gerai sutriname iki vientisos masės.
  3. Šviežius ir nuplautus burokėlius bei morkas sutarkuojame šiaudeliais.
  4. Nuplautus salotos lapus susmulkiname, sūrį supjaustome gabaliukais ar sutarkuojame.
  5. Salotas išmaišome su padažu, dedame ant viršaus vištiene o šonuose šiaudeliais pjaustytas daržoves.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x