fbpx

Rabarbarų pyragas

Kategorija
Sveikas desertas
Žymos:
Rabarbarai, sveika mityba, sveikas desertas, sveikas pyragas

Nuostabus vasariškas desertas!

Jums reikės:
  • 1 stiklinės kukurūzų miltų ;
  • 1 stiklinės viso grūdo Spelta miltų ;
  • 1 arb. š.  kepimo miltelių ;
  • Žiupsnelis ciberžolės, cinamono ;
  • 4 bananai (nedideli) ;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus ;
  • 1 arb. š. neraf. cukraus ;
  • 0,7 stiklinės kokosų drožlių ;
  • 1 stiklinė vandens (apie 80 0C temperatūros) ;
  • 4 vnt. rabarbarų stiebų .
  • Papuošti - sezamo sėklos.
Gaminimo eiga:
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, ciberžolę, cinamoną.
  • Kitame inde išsukite bananus, aliejų ir cukrų.
  • Į trečią dubenį supilkite vandenį, stiklinę kokosų drožlių ir gerai išplakite.
  • Susidariusį kokosų pieną nupilkite į indą su kiaušiniais ir aliejumi.
  • Gautą masę supilkite į miltų mišinį.
  • Galiausiai įmaišykite likusias kokosų drožles.
  • Pusę ruošinio supilkite į kepimo formą, sudėkite banano gabaliukus supjaustytus rabarbarus ir paskleiskite likusią tešlą. apibarstykite sezamo sėklomis.
  • Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
  • Ištraukę palaukite, kol atauš . Skanaus!

*Pyragas yra be pieno, su kokybiškais riebalais, nedideliu kiekiu cukraus. Ciberžolė pasižymi priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis.

Rabarbaru pyragas receptas

Komentarų:

Įrašyti komentarą