Kukurūzų blynai

Pačių mažųjų kepti kukurūziniai blynai su avižų sėlenomis dar skanesni su graikišku jogurtu, šviežiomis avietėmis bei kivi

Jums reikės:
  • 240 g kukurūzų miltų;
  • 2 a.š. nerafinuoto cukraus;
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 170 g pasukų (0,5%);
  • 120 g pieno (2.5%);
  • 1 kiaušino;
  • 1 v.š. sviesto (82%);
  • aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) (keptuvei patepti);
  • avižų sėlenų.
Gaminimo eiga:
  • Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su pienu ir pasukomis.
  • Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir išplakite su kiaušinių tryniais. Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinių plakiniais.
  • Iš gautos tešlos kepkite norimo dydžio blynelius, įkaitintoje keptuvėje, pateptoje aliejumi.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x