Pačių mažųjų kepti kukurūziniai blynai su avižų sėlenomis dar skanesni su graikišku jogurtu, šviežiomis
avietėmis bei kivi
Jums reikės:
- 240 g kukurūzų miltų;
- 2 a.š. nerafinuoto cukraus;
- 0,5 a.š. kepimo miltelių;
- 170 g pasukų (0,5%);
- 120 g pieno (2.5%);
- 1 kiaušino;
- 1 v.š. sviesto (82%);
- aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) (keptuvei patepti);
- avižų sėlenų.
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su pienu ir pasukomis.
- Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir išplakite su kiaušinių tryniais. Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinių plakiniais.
- Iš gautos tešlos kepkite norimo dydžio blynelius, įkaitintoje keptuvėje, pateptoje aliejumi.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!