fbpx

Kukurūzų blynai

Category
Sveiki pusryčiai

Pačių mažųjų kepti kukurūziniai blynai su avižų sėlenomis dar skanesni su graikišku jogurtu, šviežiomis avietėmis bei kivi

Jums reikės:
  • 240 g kukurūzų miltų
  • 2 a.š. nerafinuoto cukraus
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • 170 g pasukų (0,5%)
  • 120 g pieno (2.5%)
  • 1 kiaušino
  • 1 v.š. sviesto (82%)
  • Aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) (keptuvei patepti)
  • Avižų sėlenų
Gaminimo eiga:
  • Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su pienu ir pasukomis.
  • Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir išplakite su kiaušinių tryniais. Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinių plakiniais.
  • Iš gautos tešlos kepkite norimo dydžio blynelius, įkaitintoje keptuvėje, pateptoje aliejumi.
No Comments

Post A Comment