Kukurūzų blynai

Kategorija
Sveiki pusryčiai
Žymos:
Blynai, deserto receptas, kukurūzų miltai, sveika mityba, sveikas desertas, Sveiki pusryčiai

Pačių mažųjų kepti kukurūziniai blynai su avižų sėlenomis dar skanesni su graikišku jogurtu, šviežiomis avietėmis bei kivi

Jums reikės:
  • 240 g kukurūzų miltų;
  • 2 a.š. nerafinuoto cukraus;
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 170 g pasukų (0,5%);
  • 120 g pieno (2.5%);
  • 1 kiaušino;
  • 1 v.š. sviesto (82%);
  • aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) (keptuvei patepti);
  • avižų sėlenų.
Gaminimo eiga:
  • Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su pienu ir pasukomis.
  • Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir išplakite su kiaušinių tryniais. Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinių plakiniais.
  • Iš gautos tešlos kepkite norimo dydžio blynelius, įkaitintoje keptuvėje, pateptoje aliejumi.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x