Mišrainei reikės:
5 vnt. bulvių su lupena
3 vnt. morkų su lupena
3 vnt. raugintų agurkų
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
2 vnt. kiaušinių
200 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
padažui: 2-3 v.š. graikiško jogurto ir 1 a.š. garstyčių (gali būti ir šaukštas majonezo, aliejus iš tuno) Gaminimo eiga
1. Į morkas ir bulves su lupena dedame į šaltą vandenį ir verdame kol suminkštės.
2. Kitame puode verdame apie 5 min. kiaušinius.
3. Šaldytus žirnelius atšildome po šaltu vandeniu, o raugintus agurkus perplauname.
4. Išvirusias morkas ir bulves atvėsiname, jas nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Kiaušinius su agurkais taip pat supjaustome kubeliais.
5. Viską dedame į indą kartu su atšildytais žirneliais, pasmulkintu konservuotu tunu bei prieskoniais.
6. Paruoštą padažą sumaišius graikišką jogurtą su garstyčiomis pilame į mišrainę ir viską išmaišome.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.