fbpx

KVIEČIAME

KOKYBIŠKO MAISTO ŠVENTĖ

2019 m. rugsėjo 26 d. 10 val. Viešbutyje „Crown Plaza Vilnius“, M. K. Čiurlionio g. 84, Vilnius

Konferencijos tikslas propaguoti produktus su ES lygiu saugomomis kilmės vietos (SKVN), geografine (SGN) ar garantuoto tradicinio gaminio (GTG) nuoroda, ekologiškus ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintus produktus. Suteikti informacijos ir skatinti rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje, formuoti pozityvų požiūrį į šiuos produktus ir valgymo kultūrą Lietuvoje.

Konferencija skirta – Visuomenei, maisto pramonės technologams, kokybės vadovams, gamybos vadovams, pardavimų ir marketingo vadovams, viešojo maitinimo atstovams.

Renginys nemokamas.

Būtina registracija: spauskite ČIA
Daugiau informacijos: tel. + 370(609)10833  www.sveikataipalankus.lt

Registruokitės jau dabar! Vietų skaičius ribotas.

PROGRAMA

Renginio vedėjas – Aurimas Perednis

 9.30 – 10.00 val. Dalyvių registracija, pasitikimo kava/ arbata.

10.00 – 10.40 val. – ŠVENTĖS ATIDARYMAS. „KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS 2019” APDOVANOJIMAI. GERIAUSIO EKOLOGINĖS GAMYBOS ŪKIO APDOVANOJIMAI. (LR Žemės ūkio ministras Andrius Palionis)

I DALIS. KOKYBIŠKAS MAISTAS SVEIKESNEI VAIKŲ MITYBAI – GEROJI PATIRTIS

10.40 – 11.00 val. – EKOLOGIŠKŲ PRODUKTŲ INTEGRAVIMAS – MAITINIMUI DARŽELIUOSE. (Ukmergės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė)

11.00 – 11.15 val. – EKOLOGIŠKŲ IR PAGAL NACIONALINĘ KOKYBĖS SISTEMĄ PAGAMINTŲ PRODUKTŲ GALIMYBĖS VAIKŲ MAITINIME. (Lazdijų r. savivaldybės merė Ausma Miškinienė)

11.15 – 11.30 val. – VAIKŲ MAITINIMAS ŠVEDIŠKO STALO PRINCIPU. (Kauno r. savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Žydra Narbutienė)

11.30 – 12.00 val. – APVALAUS STALO DISKUSIJA. KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS ANT MŪSŲ STALO!

12.00 – 12.30 val. – Kavos/ arbatos pertraukėlė. Kokybiškų maisto produktų pristatymas ir degustacija.

II DALIS. KOKYBIŠKI PRODUKTAI IR SVEIKATINGUMAS

12.30 – 13.30 val. – NEUROMOKSLIŠKAI PAGRĮSTAS SVEIKATINGUMAS. (Dr. Kęstutis Skauminas)

13.30 – 14.00 val. – SUBALANSUOTOS MITYBOS PRINCIPAI. KAIP KOKYBIŠKI MAISTO PRODUKTAI PRISIDEDA PRIE ŠEIMOS SVEIKATINGUMO. (Gydytoja dietologė Rūta Petereit)

14.00 – 14:15 val. – Pertrauka.

14.15 – 14:30 val. – MAISTO PRODUKTŲ SU SAUGOMOMIS NUORODOMIS SISTEMA EUROPOS SĄJUNGOJE. (Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Ekonomikos valdysenos pareigūnas Jonas Rasimas)

14.30 – 14:45 val. – ES KOKYBE PAŽENKLINTI MAISTO PRODUKTAI. („Say cheese“ sūrio ekspertas Vytautas Vaga)

14.45 – 15.00 val.  – GEROJI EKOLOGIŠKŲ PRODUKTŲ MAŽIAUSIESIEMS GAMYBOS PATIRTIS. (UAB „Biogami“ direktorius Šarūnas Stumbrys)

15.00 – 15.15 val. – EKOLOGIŠKI PRODUKTAI – ŽMOGAUS SVEIKATAI IR APLINKOS TAUSOJIMUI.  (UAB „Ekofrisa“ eksporto vadovė Ieva Ragauskienė ir projektų vadovė Vaida Jančiauskienė)

15.15 – 15.30 val. – KUO SKIRIASI EKOLOGIŠKAS IR NKP MEDUS? (Lietuvos bitininkų sąjungos prezidentas prof. habil. dr. A. Skirkevičius)

VISO RENGINIO METU VYKS KOKYBIŠKŲ MAISTO PRODUKTŲ PRISTATYMAS.

15.30 val. – ŠVENTĖS PABAIGA.

Ne pelno siekiančios ir paramos gavėjo statusą turinčios VšĮ „Sveikatai palankus“ tikslas – vartotojų mitybos raštingumo didinimas, kad atpažintų ir rinktųsi kokybišką, ekologišką ir sveikatai palankesnį maisto produktą!


Rėmėjas: