PROGRAMA
Renginio vedėjas – Aurimas Perednis
9.30 – 10.00 val. – Dalyvių registracija, pasitikimo kava/ arbata.
10.00 – 10.40 val. – ŠVENTĖS ATIDARYMAS. „KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS 2020” APDOVANOJIMAI. SAVIVALDYBIŲ, AKTYVIAI INTEGRAVUSIŲ EKLOGIŠKUS IR NACIONALINĖS KOKYBĖS PRODUKTUS VAIKŲ MAITINIME DARŽELIUOSE, APDOVANOJIMAI. (LR Žemės ūkio ministras Andrius Palionis)
I DALIS. KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS. VIEŠIEJI PIRKIMAI.
10.30 – 11.00 val. – ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS INICIATYVOS SKATINANT KOKYBIŠKŲ PRODUKTŲ VARTOJIMĄ. (Ministro patarėja Giedrė Pupšytė)
11.00 – 11.30 val. – SAVIVALDYBIŲ PRAKTIKA VIEŠŲJŲ PRIKIMŲ BUDU PERKANT KOKYBE PAŽENKLINTUS PRODUKTUS, PROBLEMOS IR JŲ SPRENDIMO BŪDAI. (Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentė, Lazdijų r. savivaldybės merė Ausma Miškinienė)
11.30 – 12.00 val. – KOKYBE PAŽENKLINTI PRODUKTAI VIEŠUOSIUOSE PIRKIMUOSE: REIKALAVIMAI, PROCEDŪROS IR SMULKIŲ GAMINTOJŲ BEI ŪKININKŲ DALYVAVIMO GALIMYBĖS. (VšĮ CPO LT direktorius Darius Vedrickas)
12.00 – 12.30 val. – APVALAUS STALO DISKUSIJA.
12.30 – 13.30 val. – Kavos/ arbatos pertraukėlė. Kokybiškų maisto produktų pristatymas ir degustacija.
II DALIS. KOKYBE PAŽENKLINAMAS MAISTAS. GEROJI PATIRTIS
13.30 – 13.50 val. – NEUROMOKSLIŠKAI PAGRĮSTAS SVEIKATINGUMAS. (KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto Doc. dr. Laura Daniusevičiūtė)
13.50 – 14.10 val. – KOKYBĖS APSAUGA GEOGRAFINE NUORODA. (AB Žemaitijos pienas atstovė, teisininkė Dalia Višinskytė)
14.10 – 14:30 val. – EKOLOGIŠKŲ PRODUKTŲ PAKLAUSA IR PASIŪLA. TRUMPOSIOS TIEKIMO GRANDINĖS. ( ŽŪKB BIO LEUA direktorius Nikolajus Dubnikovas )
14.30 – 14:50 val. -NACIONALINĖS KOKYBĖS SISTEMOS REIKŠMĖ TVARIOS UOGININKYSTĖS KONTEKSTE. (Lietuvos uogų augintojų, perdirbėjų ir prekybininkų asociacijos direktorė Audronė Ispyrian)
14.50 – 15.00 val. – DISKUSIJA IR ŠVENTĖS UŽDARYMAS.
VISO RENGINIO METU VYKS KOKYBIŠKŲ MAISTO PRODUKTŲ PRISTATYMAS. Dalyviai gaus pažymėjimus.