KVIEČIAME

KOKYBIŠKO MAISTO ŠVENTĖ

2021 m. rugsėjo 14 d. 10 val. Viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius”, M. K. Čiurlionio g. 84, Vilnius

Konferencijos tikslas propaguoti produktus su ES lygiu saugomomis kilmės vietos (SKVN), geografine (SGN) ar garantuoto tradicinio gaminio (GTG) nuoroda, ekologiškus ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintus produktus. Suteikti informacijos ir skatinti rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje, formuoti pozityvų požiūrį į šiuos produktus ir valgymo kultūrą Lietuvoje.

Konferencija skirta – Visuomenei, maisto pramonės technologams, kokybės vadovams, gamybos vadovams, pardavimų ir marketingo vadovams, viešojo maitinimo atstovams.

Renginys nemokamas.

Būtina registracija: spauskite ČIA
Daugiau informacijos: tel.  +370 684 01315  el.p. kokybepazenklintasmaistas@gmail.com

www.sveikataipalankus.lt

Registruokitės jau dabar! Vietų skaičius ribotas.

 PROGRAMA

Renginio vedėjas – Aurimas Perednis

 9.00 – 10.00 val. – Dalyvių registracija, pasitikimo kava/ arbata.

10.00 – 11.00 val. – ŠVENTĖS ATIDARYMAS. APDOVANOJIMAI: GERIAUSIA EKOLOGINĖS GAMYBOS ĮMONĖ 2021, KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS 2021 IR SAVIVALDYBĖS, AKTYVIAI INTEGRAVUSIOS EKOLOGIŠKUS IR NACIONALINĖS KOKYBĖS PRODUKTUS VAIKŲ MAITINIME. ( Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas)

I DALIS. KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS. VIEŠIEJI PIRKIMAI.

11.00 – 11.20 val. – MAISTO KOKYBĖS SISTEMŲ NAUJOVĖS IR AKTUALIJOS. emės ūkio viceministras Paulius Lukševičius)

11.20 – 11.50 val. – MOKSLINIŲ TYRIMŲ ANALIZĖ, EKOLOGIŠKŲ IR ĮPRASTINIŲ PRODUKTŲ PALYGINIMAS PER MAISTINĘ VERTĘ. (Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė Sandrija Čapkauskienė)

11.50 – 12.20 val. – BIOLOGIŠKAI VERTINGŲ PRODUKTŲ TRUMPŲJŲ TIEKIMO GRANDINIŲ IR VIETOS MAISTO SISTEMOS VYSTYMAS. (VDU Žemės ūkio akademijos profesorė dr. Vilma Atkočiūnienė)

12.20 – 12.40 val. – KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS – PERSPEKTYVOS PRODUKTŲ TIEKIMO GRANDINĖJE – NUO LAUKO IKI STALO. (Mobiliųjų ūkininkų turgelių sumanytojas, kooperatyvo Lietuviška ūkio kokybė vadovas Mindaugas Maciulevičius)

12.40 – 13.10 val. – Kavos/ arbatos pertraukėlė. Kokybiškų maisto produktų pristatymas ir degustacija.

II DALIS. KOKYBE PAŽENKLINAMAS MAISTAS. GEROJI PATIRTIS

13.10 – 13.50 val. – KOKYBIŠKŲ MAISTO PRODUKTŲ IR MITYBOS ĮTAKA SVEIKATAI. (VU Medicinos fakulteto Vaikų ligų klinikos profesorius ir VUL Santaros klinikų Pediatrijos centro gydytojas vaikų gastroenterologas Vaidotas Urbonas)

13.50 – 14.00  val. – KOKYBE PAŽENKLINTŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATIRTIS: H. JASTRAMSKO ŪKIO IR VISOS GIMINĖS EKOLOGINIO ŪKININKAVIMO IR PERDIRBIMO GEROJI PATIRTIS. (Ūkio atstovė Justina Kreizaitė)

14.00 – 14:15 val. – NACIONALINE KOKYBE PAŽENKLINTŲ PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATRITIS: G. CIMAKAUSKO ŪKIS. PERSPEKTYVOS IR IŠŠŪKIAI. (Rūta Cimakauskienė )

14.15 – 14:30 val. -KOKYBE PAŽENKLINTŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATIRTIS: UAB „DU MEDU“. (UAB „Du medu“ atstovė Agnė Žemgulytė)

14.30 – 15.00 val. KAIP IŠSIRINKTI KOKYBIŠKĄ ALYVUOGIŲ ALIEJŲ? ŽENKLINIMO INFORMACIJA IR ALYVUOGIŲ ALIEJAUS DEGUSTACIJA. (Aliejaus somelje Liana Davletšina)

15.00 – 15.30 val. – DISKUSIJA IR ŠVENTĖS UŽDARYMAS.

ŠVENTĖS METU VYKS KOKYBIŠKŲ PRODUKTŲ MUGĖ, KURIOS METU DEGUSTUOSIME PRODUKTUS, VERTINSITE JŲ JUSLINES SAVYBES – SKONĮ, KVAPĄ, IŠVAIZDĄ, IŠMOKSITE JUOS ATPAŽINTI PARDUOTUVIŲ LENTYNOSE.

Dalyviai gaus elektroninius pažymėjimus.

Į šventę dalyviai kviečiami su galimybių pasais ir asmens dokumentais.

Ne pelno siekiančios ir paramos gavėjo statusą turinčios VšĮ „Sveikatai palankus“ tikslas – vartotojų mitybos raštingumo didinimas, kad atpažintų ir rinktųsi kokybišką, ekologišką ir sveikatai palankesnį maisto produktą!


Rėmėjas: