fbpx

KVIEČIAME

KOKYBIŠKO MAISTO ŠVENTĖ

2020 m. rugsėjo 8 d. 10 val. Viešbutyje „Crown Plaza Vilnius”, M. K. Čiurlionio g. 84, Vilnius

Konferencijos tikslas propaguoti produktus su ES lygiu saugomomis kilmės vietos (SKVN), geografine (SGN) ar garantuoto tradicinio gaminio (GTG) nuoroda, ekologiškus ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintus produktus. Suteikti informacijos ir skatinti rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje, formuoti pozityvų požiūrį į šiuos produktus ir valgymo kultūrą Lietuvoje.

Konferencija skirta – Visuomenei, maisto pramonės technologams, kokybės vadovams, gamybos vadovams, pardavimų ir marketingo vadovams, viešojo maitinimo atstovams.

Renginys nemokamas.

Būtina registracija: spauskite ČIA
Daugiau informacijos: tel.  +370 684 01315  www.sveikataipalankus.lt

Registruokitės jau dabar! Vietų skaičius ribotas.

PROGRAMA

Renginio vedėjas – Aurimas Perednis

 9.30 – 10.00 val. Dalyvių registracija, pasitikimo kava/ arbata.

10.00 – 10.40 val. – ŠVENTĖS ATIDARYMAS. „KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS 2020” APDOVANOJIMAI. SAVIVALDYBIŲ, AKTYVIAI INTEGRAVUSIŲ EKLOGIŠKUS IR NACIONALINĖS KOKYBĖS PRODUKTUS VAIKŲ MAITINIME DARŽELIUOSE, APDOVANOJIMAI. (LR Žemės ūkio ministras Andrius Palionis)

I DALIS. KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS. VIEŠIEJI PIRKIMAI.

10.30 – 11.00 val. – ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS INICIATYVOS SKATINANT KOKYBIŠKŲ PRODUKTŲ VARTOJIMĄ. (Ministro patarėja Giedrė Pupšytė)

11.00 – 11.30 val. – SAVIVALDYBIŲ PRAKTIKA VIEŠŲJŲ PRIKIMŲ BUDU PERKANT KOKYBE PAŽENKLINTUS PRODUKTUS, PROBLEMOS IR JŲ SPRENDIMO BŪDAI. (Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentė, Lazdijų r. savivaldybės merė Ausma Miškinienė)

11.30 – 12.00 val. – KOKYBE PAŽENKLINTI PRODUKTAI VIEŠUOSIUOSE PIRKIMUOSE: REIKALAVIMAI, PROCEDŪROS IR SMULKIŲ GAMINTOJŲ BEI ŪKININKŲ DALYVAVIMO GALIMYBĖS. (VšĮ CPO LT direktorius Darius Vedrickas)

12.00 – 12.30 val. – APVALAUS STALO DISKUSIJA.

12.30 – 13.30 val. – Kavos/ arbatos pertraukėlė. Kokybiškų maisto produktų pristatymas ir degustacija.

II DALIS. KOKYBE PAŽENKLINAMAS MAISTAS. GEROJI PATIRTIS

13.30 – 13.50 val. – NEUROMOKSLIŠKAI PAGRĮSTAS SVEIKATINGUMAS. (KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto Doc. dr. Laura Daniusevičiūtė)

13.50 – 14.10  val. – KOKYBĖS APSAUGA GEOGRAFINE NUORODA. (AB Žemaitijos pienas atstovė, teisininkė Dalia Višinskytė)

14.10 – 14:30 val. – EKOLOGIŠKŲ PRODUKTŲ PAKLAUSA IR PASIŪLA. TRUMPOSIOS TIEKIMO GRANDINĖS. ( ŽŪKB BIO LEUA direktorius Nikolajus Dubnikovas )

14.30 – 14:50 val. -NACIONALINĖS KOKYBĖS SISTEMOS REIKŠMĖ TVARIOS UOGININKYSTĖS KONTEKSTE. (Lietuvos uogų augintojų, perdirbėjų ir prekybininkų asociacijos direktorė Audronė Ispyrian)

14.50 – 15.00 val. – DISKUSIJA IR ŠVENTĖS UŽDARYMAS.

VISO RENGINIO METU VYKS KOKYBIŠKŲ MAISTO PRODUKTŲ PRISTATYMAS. Dalyviai gaus pažymėjimus.

Ne pelno siekiančios ir paramos gavėjo statusą turinčios VšĮ „Sveikatai palankus“ tikslas – vartotojų mitybos raštingumo didinimas, kad atpažintų ir rinktųsi kokybišką, ekologišką ir sveikatai palankesnį maisto produktą!


Rėmėjas: