PRELIMINARI PROGRAMA:
Renginio vedėjas – Aurimas Perednis
9.00 – 10.00 Dalyvių registracija, pasitikimo kava/ arbata.
10.00 – 10.30 ŠVENTĖS ATIDARYMAS. APDOVANOJIMAI
LR Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas
10.30 – 10.50 MAISTO KOKYBĖS SISTEMŲ AKTUALIJOS LR Žemės ūkio viceministras Paulius Astrauskas
10.50 – 11.10 PAGAL KOKYBĖS SISTEMAS PAGAMINTI PRODUKTAI IR TRUMPOS MAISTO TIEKIMO GRANDINĖS VIEŠUOSIUOSE PIRKIMUOSE Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius Darius Vedrickas
11.10 – 11.30 PARAMŲ TEIKIMO PATIRTYS PAGAL KOKYBĖS SISTEMAS PAGAMINTŲ PRODUKTŲ GAMYBAI IR POPULIARINIMUI Kaimo plėtros, žuvininkystės programų ir nacionalinės paramos departamento direktorė Genovaitė Beniulienė
11.30 – 11.45 EKOLOGIŠKO VAIKŲ MAITINIMO KULTŪROS FORMAVIMAS. GEROSIOS PATIRTYS Šiaulių miesto lopšeliai/darželiai: „Ąžuoliukas” ir „Gintarėlis”
11.45– 12.30 Kavos / arbatos pertraukėlė. Kokybiškų maisto produktų pristatymas ir degustacija.
12.30 – 13.00 SĄMONINGAS MAISTO PASIRINKIMAS – TEISINGOS MITYBOS KRYPTIS Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros vedėjas: prof. dr. Rimantas Stukas
13.00 – 13.30 SVEIKŲ SMEGENŲ „DIETA”: NEUROMOKSLININKO PATARIMAI Gydytojas neurochirurgas, docentas, LSMU Neuromokslų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas, dr. Kęstutis Skauminas
13.30 – 13.45 KOKYBE PAŽENLINTŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATIRTIS (DERINAMA)
13.45 – 14.00 KOKYBE PAŽENKLINTŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATIRTIS (DERINAMA)
14.00– 14.30 MAISTO PRODUKTŲ KOKYBĖ IR EKOLOGIŠKUMAS. NAUJAUSI MOKSLINIAI TYRIMAI IR SKIRTUMAI Chemikė – inžinierė, ūkininkė Justina Kaučikienė
14.30– 15.00 MAITINIMO ORGANIZAVIMAS INTEGRUOJANT KOKYBE PAŽENKLINTUS PRODUKTUS Sveiko maisto technologė Raminta Bogušienė
15.00 – 15.30 – DISKUSIJA IR ŠVENTĖS UŽDARYMAS.
ŠVENTĖS METU VYKS KOKYBIŠKŲ PRODUKTŲ MUGĖ, KURIOS METU DEGUSTUOSIME PRODUKTUS, VERTINSITE JŲ JUSLINES SAVYBES – SKONĮ, KVAPĄ, IŠVAIZDĄ, IŠMOKSITE JUOS ATPAŽINTI PARDUOTUVIŲ LENTYNOSE.
Dalyviai gaus elektroninius pažymėjimus.