Kokybiško maisto šventė-logo

Kokybiško maisto šventė-logo

KVIEČIAME

KOKYBIŠKO MAISTO ŠVENTĖ

2022 m. rugsėjo 29 d. Viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius”, M. K. Čiurlionio g. 84, Vilnius

 

 

Konferencijos tikslas – propaguoti produktus su ES lygiu saugomomis kilmės vietos (SKVN), geografine (SGN) ar garantuoto tradicinio gaminio (GTG) nuoroda, ekologiškus ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintus produktus. Suteikti informacijos ir skatinti rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje, formuojant pozityvų požiūrį į šiuos produktus ir valgymo kultūrą Lietuvoje.

Konferencija skirta visuomenei, maitinimo organizavimo specialistams, maisto technologams, kokybės vadovams, dietistams ir kitiems maisto srities atstovams.

Renginys nemokamas.

Būtina registracija: spauskite ČIA
Daugiau informacijos: tel.  +370 609 10833  el.p. kokybepazenklintasmaistas@gmail.com

www.sveikataipalankus.lt

Registruokitės jau dabar! Vietų skaičius ribotas.

PRELIMINARI PROGRAMA:

Renginio vedėjas – Aurimas Perednis

9.00 – 10.00  Dalyvių registracija, pasitikimo kava/ arbata.

10.00 – 10.30 ŠVENTĖS ATIDARYMAS. APDOVANOJIMAI
LR Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas

10.30 – 10.50 MAISTO KOKYBĖS SISTEMŲ AKTUALIJOS LR Žemės ūkio viceministras Paulius Astrauskas

10.50 – 11.10 PAGAL KOKYBĖS SISTEMAS PAGAMINTI PRODUKTAI IR TRUMPOS MAISTO TIEKIMO GRANDINĖS VIEŠUOSIUOSE PIRKIMUOSE Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius Darius Vedrickas

11.10 – 11.30 PARAMŲ TEIKIMO PATIRTYS PAGAL KOKYBĖS SISTEMAS PAGAMINTŲ PRODUKTŲ GAMYBAI IR POPULIARINIMUI Kaimo plėtros, žuvininkystės programų ir nacionalinės paramos departamento direktorė Genovaitė Beniulienė

11.30 – 11.45 EKOLOGIŠKO VAIKŲ MAITINIMO KULTŪROS FORMAVIMAS. GEROSIOS PATIRTYS Šiaulių miesto lopšeliai/darželiai: „Ąžuoliukas” ir „Gintarėlis”

11.45– 12.30 Kavos / arbatos pertraukėlė. Kokybiškų maisto produktų pristatymas ir degustacija.

12.30 – 13.00 SĄMONINGAS MAISTO PASIRINKIMAS – TEISINGOS MITYBOS KRYPTIS Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros vedėjas: prof. dr. Rimantas Stukas

13.00 – 13.30 SVEIKŲ SMEGENŲ „DIETA”: NEUROMOKSLININKO PATARIMAI Gydytojas neurochirurgas, docentas, LSMU Neuromokslų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas, dr. Kęstutis Skauminas

13.30 – 13.45 KOKYBE PAŽENLINTŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATIRTIS (DERINAMA)

13.45 – 14.00 KOKYBE PAŽENKLINTŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATIRTIS (DERINAMA)

14.00– 14.30 MAISTO PRODUKTŲ KOKYBĖ IR EKOLOGIŠKUMAS. NAUJAUSI MOKSLINIAI TYRIMAI IR SKIRTUMAI Chemikė – inžinierė, ūkininkė Justina Kaučikienė

14.30– 15.00 MAITINIMO ORGANIZAVIMAS INTEGRUOJANT KOKYBE PAŽENKLINTUS PRODUKTUS Sveiko maisto technologė Raminta Bogušienė

15.00 – 15.30 – DISKUSIJA IR ŠVENTĖS UŽDARYMAS.

 

 

ŠVENTĖS METU VYKS KOKYBIŠKŲ PRODUKTŲ MUGĖ, KURIOS METU DEGUSTUOSIME PRODUKTUS, VERTINSITE JŲ JUSLINES SAVYBES – SKONĮ, KVAPĄ, IŠVAIZDĄ, IŠMOKSITE JUOS ATPAŽINTI PARDUOTUVIŲ LENTYNOSE.

Dalyviai gaus elektroninius pažymėjimus.

Rėmėjas: