fbpx

Viso grūdo speltos pica su naminiu pomidorų padažu

Category
Sveiki pietūs

Pasigaminkite naminį pomidorų padažą ir sveiką bei gardžią picą patys!

Jums reikės:
  • Picos padui:
  • 200 g šviesių speltos miltų
  • 200 g viso grūdo speltos miltų
  • 220 ml vandens kambario temperatūros
  • 2 v. š (30 g) ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. sausų mielių (8g)
  • Žiupsnelis druskos
  • Picos priedams:
  • Įvairių daržovių: pomidorai, alyvuogės, svogūnai, paprikos ir rukola (šviežias uždėjome ant viršaus iškepus picą)
  • Kietojo sūrio
  • Prieskoninių žolelių
  • Virtos mėsos (galima orkaitėje iškepti su kariu marinuotas vištienos šlauneles)
  • Pomidorų padažui:
  • 60 g svogūnų
  • 1 vnt česnako skiltelės
  • 25 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 0,5 arb. š. neraf. cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. džiovintų bazilikų
Gaminimo eiga:
  • Padažą gaminame taip: svogūnus, česnakus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite apie 7 min. įkaitintame puode su alyvuogių aliejumi. Pridėkite konservuotus smulkintus pomidorus, nerafinuotą cukrų, druską ir bazilikus. Viską pavirkite apie 20 min, kartas nuo karto pamaišant. Sublenderiuokite iki vientisos masės.
  • Įpilkite vandenį, mieles, cukrų ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite miltus, aliejų ir druską ir viską gerai išminkykite. Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 1 val. Iš pakilusios tešlos iškočiokite apvalų, plokščią pusgaminį ir perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Picos pagrindą apdėliokite norimais priedais ir kepkite orkaitėje 200 ºC temperatūroje 17-20 min.

No Comments

Post A Comment