fbpx

Viso grūdo speltos ir varškės (9%) pica su daržovėmis

Category
Sveika vakarienė

Svarbu nepamiršti ir produktų, kuriais pica yra gardinama. Reikėtų vengti rūkytų, vytintų mėsos ar žuvies produktų, nenaudoti per daug sūrio, fermentinį keisti kietuoju, puskiečiu sūriu, mozarela tipo sūriu, ar net varškės sūriu. Taip pat reikėtų vengti didelio kiekio druskos – saikingą jos kiekį naudoti tik pagrindo pagardinimui, taip pat gausime druskos ir iš sūrio, o picą geriausia gardinti prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, baziliku. Jei norima picos su mėsa, tuomet rekomenduojama rinktis virtą vištienos krūtinėlę ar kitą mažiau riebią, stipriai termiškai neapdorotą mėsą. Picą gausiai gardinkime įvairiausiomis daržovėmis: pomidorais, cukinija, alyvuogėmis, paprikomis, grybais, špinatais, brokoliais, raugintais agurkais, kukurūzais, porais, mėlynuoju svogūnu ir kitomis daržovėmis.

Jums reikės:
  • 250 g viso grūdo speltos miltų
  • 250 g šviesių spelta miltų
  • 250 g varškės (9%)
  • 100 g kefyro (2,5%)
  • 2 kiaušinių
  • 1 a. š kepimo miltelių
  • 100 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Pomidorų tyrė/ Pomidorų padažas
  • Pomidorai
  • Kukurūzai
  • Rukola
Gaminimo eiga:
  • Gaminimo eiga Varškę pertrinkite ir sumaišykite su kefyru, aliejumi, kiaušiniais ir druska. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į varškės masę po truputi berkite miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 min. Iš atvėsintos tešlos iškočiokite plokščią, apvalų pusgaminį ir perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje 180ºC temperatūroje 20-25 min. (kepimo laikas priklauso nuo picos pado storumo). Picos priedai Ištraukę apkeptą padą pertepkite jį natūralia pomidorų tyre ar ne mažiau 50 proc. pomidorų padažu, pagardinkite konservuotais kukurūzais, mažaisiais pomidoriukais. Kepkite dar 8-10 min., 180ºC temperatūroje, po to pabarstykite kietuoju sūriu ir dar 5-8 min. pakepkite ir iškepus apibarstykite rukolomis. Picos priedus galite koreguoti pagal savo skonį.
No Comments

Post A Comment