Viso grūdo avižinis pyragas su avietėmis

Category
Sveikas desertas


Jums reikės:
  • 360 g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 360 g aviečių (šviežių/šaldytų)
  • 9 kiaušinių
  • 110 g viso grūdo avižinių miltų
  • 90 g aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui)
  • 90 g vandens
  • 40 g nerafinuoto cukraus
  • ½ a.š. kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
  • Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną iki vientisos masės. Kitame inde išplakite kiaušinius, vandenį ir aliejų iki vientisos konsistencijos. Sujunkite sausų ir šlapių ingredientų mases į vieną ir išmaišykite iki vienalytės konsistencijos. Į gautą tešlą atsargiai įmaišykite avietes. Jei naudojate šaldytas avietes, prieš dedant į tešlą atšildyti (defrostuoti) nereikia. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite gautą pusgaminio masę, kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje 25-30 min.
No Comments

Post A Comment