fbpx

Varškės keksiukai su soromis ir datulėmis

Category
Sveikas desertas, Sveikas užkandis


Jums reikės:
  • ½ stikl. (100 g) sorų kruopų
  • 500 g varškės (liesa, gali būti ir pusriebė, tada aliejaus nereikia pilti)
  • 2 didelių gerai prinokusių bananų
  • 3 kiaušinių
  • 25 g nerafinuoto cukraus
  • 150 g šviežių datulių
  • ½ a.š. ciberžolės ir cinamono
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • apie 50 ml aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui)
  • Šaldytų uogų (avietės)
Gaminimo eiga:
  • Keletą kartų labai gerai perplaukite sorų kruopas (geriausia tai daryti smulkiame sietelyje ir plauti karštu vandeniu).
  • Išvirti vandenyje (vandens kiekis 2:1). Išvirusias kruopas atvėsinti.
  • Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  • Bananus sutrinkite į tyrę.
  • Datules supjaustykite mažais gabaliukais.
  • Į kiaušinių plakinį sudėkite visus ingredientus ir gerai išmaišykite.
  • Supilkite į kepimo formą ir įdėti šaldytą avietę.
  • Kepti 180 °C temperatūroje apie 30 minučių, kol apkepo paviršius tolygiai apskrus.
No Comments

Post A Comment