fbpx

Varškės apkepas (tausojantis)

Category
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai


Jums reikės:
  • 480 g varškės (9%)
  • 6 kiaušinių
  • 175 g kukurūzų kruopų
  • 115 ml pieno (2,5%)
  • 5 a. š. nerafinuoto cukraus
  • Druskos
  • Aliejaus (aptepimui)
Gaminimo eiga:
  • Varškę pertrinkite ir sumaišykite su kiaušiniais. Kukurūzų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti 10-15 min. Į pertrintos varškės masę sudėkite brinkintas kruopas, cukrų, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Gautą masę aliejumi pateptoje skardoje paskleiskite tolygiu sluoksniu ir 25-30 min. kepkite įkaitintoje konvekcinėje krosnyje/orkaitėje 180 ºC temperatūroje, kol gaminio viduje temperatūra pasieks ne mažiau kaip 85°C ir kol apkepo paviršius tolygiai apskrus. Apkepas turi būti nesuiręs, nesutrūkinėjęs. Tiekite su graikišku jogurtu ir uogų tyre.

No Comments

Post A Comment