fbpx

Tiršta pomidorų ir lęšių sriuba

Category
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Tags
Receptas, sveika mityba, Sveika sriuba, Sveiki pietūs

Skani ir kvapni sriuba, patinkanti visiems!

Jums reikės:
  • 1 skard. (400 g) konservuotų pomidorų,
  • 0,5 st. (100 g) raudonųjų lęšių,
  • 1 vnt. (150 g) obuolio,
  • 2 vnt. (50 g) saliero stiebų,
  • 1 vnt. (80 g) morkos,
  • 1 vnt. (60 g) svogūno,
  • 30 g neraf. rapsų aliejaus,
  • 1 valg. š. (25 g) pomidorų pastos,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • lauro lapų ,
  • jūros druskos .
Gaminimo eiga:
  • Lęšius mirkykite vandenyje 3-4 val., po to nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 20-25 min., kol lęšiai suminkštės (jei lęšiai skaldyti – mirkyti nereikia).
  • Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Salierą nuplaukite ir supjaustykite. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite.
  • Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 2-3 min. pakepinkite smulkintus svogūnus, tuomet suberkite morkas, salierus ir sudėję pomidorų pastą, kepinkite dar 3min.
  • Į baigiančius virti lęšius sudėkite kepintas daržoves, pomidorus savo sultyse, juoduosius pipirus, jūros druską ir virkite 8-10 min.
  • 5 min. iki sriubos virimo pabaigos sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius.
  • Sriuboje daržovės turi būti minkštos tekstūros, išlaikančios savo formą, neištęžusios. Skanaus!
No Comments

Post A Comment