Tacos su orkaitėje kepta vištiena, daržovėmis ir avokado padažu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, Sveiki pietūs
Žymos:
be pieno produktų, daug daržovių, mažai druskos, Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, Sveiki pietūs, Tacos, tausojantis

Puikus vakarienės, pietų ar net užkandžio variantas. Patiks visai šeimai. Spalvotas, maistingas, įvairus. Gaminant šį patiekalą visada galime improvizuoti, kaip ir gamindami troškinį. Gali būti labai įvairi skonių ir produktų įvairovė – dedame tai, ką turime. Gali būti malta, virta arba kepta mėsa, vištienos krūtinėle ar blauzdelės – kaip šiuo atveju. Gali būti ir kitos jūsų mėgstamos mėsos rūšys. Gali būti be mėsos, bet su kiaušiniais, kurie gali būti virti, kepti arba omletas. Taip pat gali būti su žuvimi: tunu, lašiša, ar net krevetėmis be lukšto. Tik nepamirškite daug daržovių! Padažas nėra būtinas, nes pakankamai sultinga nuo mėsos ir daržovių, bei apšlakstyto alyvuogių aliejaus. Tausojantis; mažai druskos; daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug daržovių; be pieno produktų.

Jums reikės:
  • Jums reikės vištienos blauzdelių marinavimui: 6 vnt. vištienos blauzdelių su kaulu;
  • Ekologiškos ciberžolės;
  • Šiek tiek druskos, juodųjų pipirų;
  • Šlakelio ekologiško agavų sirupo (tinka ir medus);
  • Šlakelio neraf. ekologiško rapsų aliejaus.
  • Jums reikės gaminant Tacos: 8 vnt. Tacos;
  • 1 vnt. ekologiškos paprikos;
  • 2 vnt. ekologiškų pomidorų;
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • Saujelės šviežių krapų, petražolių;
  • Saujelės salotų lapų;
  • Kietojo sūrio (galima jo ir nedėti, jis nėra būtinas).
  • Jums reikės avokado padažui: 2 vnt. gerai prinokusių ekologiškų avokadų;
  • 0,5 vnt. ekologiškos citrinos sulčių;
  • Druskos, juodųjų pipirų;
  • Kelių skiltelių ekologiško česnako (galima jo ir nedėti, nėra būtina);
  • 1 vnt. ekologiško pomidoro (galima jo ir nedėti, nėra būtina);
  • Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga:
  • Jei turime laiko, vištienos blauzdeles marinuojame iš vakaro, jei laiko neturime tai marinuojame iš karto. Marinavimui naudojame ekologišką ciberžolę, druską bei juoduosius pipirus, rapsų aliejų.
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, dedame marinuotas blauzdeles ant kepimo popieriaus ir kepame apie 60 minučių.
  • Kai atvės blauzdelės, nuimame nuo kaulo mėsą, ją susmulkiname, sumaišome su šlakeliu ypač tyru alyvuogių aliejumi, šviežiais krapais ir petražolėmis.
  • Susmulkiname papriką, pomidorus, salotas. Sutarkuojame kietąjį sūrį.
  • Viską sudedame į tacos krepšelius ir kepame orkaitėje apie 15 min 125 laipsnių temperatūroje.
  • Kol kepa tacos, pasigaminame padažą. Avokadą, druską, juoduosius pipirus, citrinos sultis sutriname iki vientisos masės, jei naudojate česnaką tai ir jį sutriname. Galiausiai įdedame pjaustytus pomidorus.
  • Išimame iš orkaitės ir šiek tiek palaukiame kol atvės tacos, dedame ant viršaus paruoštą avokadų padažą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir patiekiame. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą