Sluoksniuotos tešlos pyragas su brokoliais ir kietuoju sūriu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, Sveiki pietūs
Žymos:
Brokoliai, daržovių įdaras, pyragas su įdaru, Sluoksniuota tešla, Sluoksniuotas pyragas, Sveiki pietūs


Jums reikės:
  • 1250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 nedidelio brokolio;
  • 300 g grietinėlė 10% rieb.;
  • 150 g kietojo fermentinio sūrio 45%;
  • 1 ropinio svogūno;
  • 1 a.š aliejaus, tinkamo terminiam apdorojimui;
  • 2 kiaušinių;
  • Žiupsnelio malto muskato riešuto, maltų juodųjų pipirų, joduotos druskos.
Gaminimo eiga:
  • Šaldytą tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje. Atitirpusi laikoma, kai vidaus temperatūra siekia +1⁰C.
  • Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje 2-3 min., pakepinkite smulkintus svogūnus ir atvėsinkite.
  • Brokolius nuplaukite ir išskaidykite smulkiais žiedynais, nuplikykite karštu vandeniu ir iškart nuskalaukite šaltu vandeniu.
  • Kiaušinius išplakite su grietinėle, muskatais pipirais ir druska. Brokolius sumaišykite su kepintais svogūnais ir kiaušinių plakiniu.
  • Paruoštą tešlą įklokite į kepimo popieriumi išklotą norimą formą/ skardą (supilkite norimą įdarą) ir kepkite orkaitėje 180⁰C temperatūroje, 20-25 min., kol iškils ir gražiai parus.
Komentarų:

Įrašyti komentarą