Ramintos receptas: Varškės tortas su mangų plutele

Kategorija
Sveikas desertas, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Mangai, sveikas desertas, sveikas maistas, Sveiki pusryčiai, tortas, Vaikų mityba, Varškės apkepas

Jei norite pradžiuginti šeimos narius, tai patariu išbandyti šį torto receptą. Jis ne per daug saldus, tad tikrai gali mėgautis visa šeima! Jei norite gaminti šventei, tai galima daryti saldžiau. Šis receptas tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip nuostabių savaitgalio pusryčių variantas. Mažiau cukraus; daug ekologiškų sudedamųjų dalių; daug baltymų; daug skaidulinių medžiagų.

Jums reikės:
  • Jums reikės I sluoksniui – torto padui: 130 g ekologiško sviesto;
  • 190 g ekologiškų viso grūdo Spelta miltų;
  • 60 g neraf. cukraus;
  • 1 vnt. ekologiško kiaušinio;
  • šiek tiek vanilinio cukraus.
  • Jums reikės II varškės sluoksniui: 1 kg varškės (6,5 proc. rieb. varškė pyragams arba labai smulkiai susmulkinta);
  • 6 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 150 ml ekologiško agavų sirupo (jei norime saldumo, dėti daugiau bent 50 ml);
  • 50 g ekologiško sviesto;
  • 3 v.š. ekologiškų kukurūzų miltų (35 g);
  • 1 vnt. šviežiai spaustų citrinos sulčių ir citrinos žievelių;
  • šiek tiek vanilinio cukraus.
  • Jums reikės III mangų sluoksniui: 300 g mangų tyrės; (Mangų tyrė turi būtų su 3 proc. cukraus. Mangų tyrę galima keisti avietėmis ar kitomis uogomis bei jų tyrėmis);
  • 15 g želatinos;
  • 4 v.š. vandens.
Gaminimo eiga:
  • Gaminame I sluoksnį – torto padą: Šaltą sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu, tada dedame miltus, vanilinį cukrų ir viską gerai išminkome. Imame kepimui skirtą 23 cm skersmens formą, išklojame dugną kepimo popieriumi ir dedame I sluoksnio masę, kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Gaminame II varškės sluoksnį: Atskiriame kiaušinio baltymus ir trynius.
  • Varškę, kiaušinio trynius, agavų sirupą, vanilinį cukrų, miltus, minkštą sviestą, citrinos sultis ir žieveles sudedame kartu ir gerai išmaišome. Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų.
  • Galiausiai gautą masę sujungiame su išplaktais kiaušinių baltymais.
  • Viską dedame ant paruošto iškepto pado ir kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. kol bus standi visa varškės pyrago masė.
  • Gaminame III mangų sluoksnį: Želatinai leidžiame 15 min. išbrinkti nedideliame kiekyje vandens ir kaitiname ant mažos kaitros. Tik stengiamės jos neužvirti, bet kad viskas ištirptų.
  • Mangų tyrę dedame po šaukštą į ištirpintą želatiną ir maišydami kaitiname ant mažos ugnies. Galiausiai sujungiame visą mangų masę su želatina, išmaišome.
  • Pilame mangų masę ant iškepto truputį atvėsinti torto. Dedame į šaldytuvą 5-12 val. Puošiame su uogomis. Skanaus!

 

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą