Ramintos receptas: Sveikuoliškas pyragas su vaisiais

Kategorija
Sveikas desertas
Žymos:
agavų sirupas, cinamonas, kiaušiniai, kokosų aliejus, Obuoliai, persinomai, slyvos, sveikas desertas, sveikas pyragas, sveikuoliškas pyragas, vaisiai

Pyragas, kuriuo siūlau pasimėgauti šventinę pyragui skirtą dieną! Pyragas gali būti drąsiai valgomas ir kaip užkandis, nėra saldus. Jei visgi norisi saldžiau dėkite dar į pyrago įdarą agavų sirupo ar medaus. Miltus galite naudoti ir viso grūdo spelta, ar ryžių miltus. Gali būti dedami ir kiti vaisiai ar uogos, tai kas sezoniška tinka labiausiai. Be glitimo; daug ekologiškų sudėtinių dalių; cukraus alternatyva; daug vaisių; subalansuotas; be pieno produktų; mažiau nei 5 g/100 g pridėtinio cukraus.

Jums reikės:
  • Jums reikės pyrago padui: 200 g ekologiškų kukurūzų miltų;
  • 200 g ekologiškų avižų dribsnių be glitimo (sumalti);
  • 200 g ekologiško neraf. kokosų aliejus;
  • 80 ml ekologiško agavų sirupo;
  • 6 vnt. ekologiškų kiaušinių trynių;
  • Jums reikės pyrago įdarui: 320 g (3 vnt. nedidelių) ekologiškų bananų;
  • 290 g (1 vnt.) persimono;
  • 230 g (apie 3-4 nedidelių) ekologiškų obuolių be sėklų;
  • 190 g (apie 8 vnt.) slyvų be kaulų;
  • 6 vnt. ekologiškų kiaušinių baltymų;
  • 1 v.š. ekologiško cinamono;
  • šiek tiek sezamo sėklų.
Gaminimo eiga:
  • Gaminimo eiga pyrago pado: Miltus išminkome su kokosų aliejumi. Šiek tiek atidedame tešlos pyrago trupiniams ant viršaus.
  • Į miltų masę dedame kiaušinių trynius, agavų sirupą ir viską išminkome. Dedame tešlą į kepimo indą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min. su vėjelio funkcija.
  • Gaminimo eiga pyrago įdaro: Baltymus su bananais išplakame iki standžių putų.
  • Sumaišome pjaustytus vaisius su cinamonu ir juos dedame ant pyrago pado. Pilame kiaušinio baltymo ir bananų tyrę. Galiausiai uždedame atidėtus trupinius ir pabarstome sezamo sėklomis.
  • Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.
  • Leidžiame apie 10 min. atvėsti ir galima tiekti bei skanauti!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą