Ramintos receptas: Pusrytiniai avižiniai sausainiai

Kategorija
Sveikas desertas
Žymos:
avižiniai dribsniai, avižiniai sausainiai, Desertas, medus, Sausainiai, sveikas desertas, viso grūdo avižiniai dribsniai

Tikri tradiciniai avižiniai sausainiai, kurie labai tiks įsidėti į priešpiečių dėžutę, pusryčiams, nešantis einant į mokyklą ar galbūt į žygį. Be glitimo; daug ekologiškų sudėtinių dalių; cukraus alternatyva; greitai paruošiama; daug skaidulinių medžiagų.

Jums reikės:
  • 400 g ekologiškų viso grūdo avižinių dribsnių (be glitimo);
  • 100 g ekologiško medaus;
  • 150 g ekologiško sviesto;
  • 2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • šiek tiek kepimo miltelių;
Gaminimo eiga:
  • Avižinius dribsnius susmulkiname elektriniu smulkintuvu, sumaišome su kepimo milteliais.
  • Medų, sviestą ir kiaušinius sumaišome kartu.
  • Šias dvi sausą ir šlapią mases sujungiame kartu ir gerai išmaišome.
  • Su šaukštu formuojame sausainiukus, dedame juos ant kepimo popieriaus ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą