Ramintos receptas: Obuoliniai avižų keksiukai

Kategorija
Sveikas užkandis, Sveiki pusryčiai
Žymos:
avižos, be glitimo, keksiukai, Obuoliai

Puikus pusryčių ar priešpiečių dėžutės pasirinkimas. Be glitimo; cukraus alternatyva; daug vaisių; daug ekologiškų sudėtinių dalių; greitai paruošiama; be pieno produktų.

Jums reikės:
  • 550 g ekologiškų obuolių;
  • 200 g ekologiškų avižinių dribsnių (sumalti, be glitimo);
  • 120 g ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 150 ml ekologiško agavų sirupo;
  • 3 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • šiek tiek vanilės;
  • šiek tiek ekologiško cinamono.
Gaminimo eiga:
  • Sutarkuojame obuolius smulkiai arba per burokinę tarką.
  • Išplakame kiaušinius, dedame sumaltus avižinius dribsnius, cinamoną, vanilę, pilame agavų sirupo, alyvuogių aliejaus ir viską labai gerai išmaišome.
  • Paruoštą masę dedame į keksiukų formeles ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. kol gražiai paruduos. Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą