Ramintos receptas: Nekeptas avietinis varškės tortas su lazdynų riešutų ir datulių plutele

Kategorija
Sveikas desertas
Žymos:
Avietės, sveikas desertas, Tortas nekeptas, varškė

Sveiko ir gaivaus šventinio torto alternatyva tavo šeimos šventėms! Cukraus alternatyva; be glitimo; daug baltymų; vegetariškas

Jums reikės:
  • Jums reikės I sluoksniui: 300 g kepintų lazdyno riešutų be lukšto;
  • 20 vnt. datulių be kauliuko.
  • Jums reikės II sluoksniui: 1 kg varškės (6,5 proc. rieb. varškė pyragams arba labai smulkiai susmulkinta);
  • 350 g šaldytų aviečių;
  • 250 ml ekologiško agavų sirupo;
  • 50 g želatinos;
  • 150 ml vandens;
  • šiek tiek liofilizuotų džiovintų burokėlių miltelių (nebūtina, tačiau taip bus ryškesnė spalva).
  • Jums reikės III sluoksniui: 250 g maskarponės sūrio;
  • 200 g grietinėlės (35 proc. rieb.);
  • 40 ml ekologiško agavų sirupo;
  • 1-1,5 vnt. šviežiai spaustų citrinos sulčių ir citrinos žievelės;
  • Šviežių sezoninių uogų, mėtų| pateikimui.
Gaminimo eiga:
  • Gaminame I riešutinį sluoksnį: Datules susmulkiname kartu su riešutais elektriniu smulkintuvu. Dedame į formą pirmojo sluoksnio masę ir į šaldytuvą, kol pasigaminsime antrąjį sluoksnį.
  • Gaminame II varškės ir aviečių sluoksnį: Želatinai leidžiame 15 min. išbrinkti nedideliame kiekyje vandens ir kaitiname ant mažos kaitros. Tik stengiamės jos neužvirti, bet kad viskas ištirptų.
  • Dedame sutrintą varškę, susmulkintas iki vienalytės masės avietes su agavų sirupu, jei norime burokėlių miltelius ir viską sumaišome iki vienalytės masės. Dedame po šaukštą į ištirpintą želatiną ir maišydami kaitiname ant mažos ugnies. Galiausiai sujungiame visą masę su želatina.
  • Laikome šaldytuve apie 5-12 val., geriausia gaminti iš vakaro prieš šventę.
  • Sekančią dieną gaminame III varškės sluoksnį: Maskarponės sūrį, agavų sirupą ir išspaustą citriną bei jos tarkuotas žieveles dedame į vieną indą ir gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame ir sujungiame su paruošta sūrio mase. Dedame ant torto su konditeriniu maišeliu.
  • Laikome šaldytuve apie 5-12 val., geriausia gaminti iš vakaro prieš šventę.
  • Tiekiame su šviežios uogomis, mėtos lapeliais ant torto viršaus! Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą