Ramintos receptas: Moliūginiai avižiniai širdelių blynai

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Blynai, kukurūzų miltai, Moliūgai, Moliūgų blynai, viso grūdo avižos

Traškūs, burnoje tiesiog tirpstantys sveiki moliūgų blyneliai, kurių skonis tikrai sužavės ne vieną valgytoją! Daug daržovių; daug ekologiškų sudėtinių dalių; be glitimo; be pieno produktų; mažiau druskos (ne daugiau 1 g/100 g); mažiau cukraus (iki 5 g/100 g); greitai paruošiama; daug skaidulinių medžiagų.

Jums reikės:
  • 455 g šviežių moliūgų;
  • 100 g ekologiško sviesto;
  • 155 g ekologiškų kukurūzų miltų;
  • 100 g ekologiškų viso grūdo avižų dribsnių (sumalti);
  • 4 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 40 g neraf. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • graikiško jogurto| pateikimui.
Gaminimo eiga:
  • Sutarkuojame moliūgą (iki bulvių tarkio konsistencijos), įmušame kiaušinius, dedame sviestą, miltus, druską, aliejų ir viską labai gerai sumaišome elektriniu prietaisu.
  • Paruoštą blynų tešlą dedame į įkaitiname blynų elektrinę keptuvę ir kepame. Tiekiame su graikišku jogurtu. Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą