Ramintos receptas: Avižinis varškės apkepas su slyvomis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Apkepas, avižos, slyvos, Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai, Varškės apkepas

Puikus varškės apkepas, kuris gali būti kaip desertas prie arbatos, bet tuo pačiu jis toks maistingas, kad gali atstoti pusryčius ar vakarienę. Daug baltymų; mažiau cukraus (iki 5 g/100 g); daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug vaisių; be glitimo; daug skaidulinių medžiagų.

Jums reikės:
  • 500 g ekologiškos varškės (9 proc. rieb.);
  • 4 vnt. (210 g) ekologiškų kiaušinių;
  • 200 g graikiško jogurto (2 proc. rieb.);
  • 90 g ekologiškų viso grūdo avižinių dribsnių (sumalti);
  • 55 g neraf. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • šiek tiek vanilinio cukraus;
  • 230 g šviežių slyvų.
Gaminimo eiga:
  • Kiaušinius išsukame su cukrumi. Dedame sutrintą varškę, jogurtą, sumaltus avižinius dribsnius, vanilinį cukrų, druską ir gerai viską sumaišome.
  • Dedame paruoštą pyrago masę į kepimui skirtą indą, o ant viršaus sudedame supjaustytas slyvas.
  • Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min., su vėjelio funkcija. Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą