fbpx

Kiaulienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis

Category
Sveiki pietūs
Tags
sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Skanus ir kvapnus troškinys, galima virti stikliniame puode orkaitėje, čenako indeliuose ar tiesiog storasieniame puode ant viryklės. Patiks mažiems ir dideliems!

Jums reikės:
  • 400 g neriebaus kiaulienos kumpio (gali būti kiaulienos nugarinė arba išpjova)
  • 2 (120 g) svogūnų
  • 4-6 (20 g) skiltelių česnako
  • 100 g perlinių kruopų
  • 150 g šaldytų šparaginių pupelių
  • 4-6 lauro lapai
  • 1 šaukštas kmynų
  • 350 ml verdančio vandens
  • 5 vnt. (300 g) bulvių
  • 1 vnt. (300 g) cukinijos
  • 50 g saliero stiebo
  • 30 g neraf. Rapsų aliejaus
  • 55 g sviesto
  • Žiupsnelis druskos
  • Pipirų, ciberžolės, dž. petražolių ir dž. krapų
Gaminimo eiga:
  • Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus, nuskuskite ir plonais kubeliais supjaustykite bulves bei morkas. Šparagines pupeles nuplaukite. Cukinijos nelupkite, jei šviežia ir odelė plona, ją supjaustykite kubeliais.
  • Mėsą supjaustykite kelių centimetrų dydžio kubeliais.
  • Įkaitinkite storasienį puodą, pilkite aliejų, įkaitinus pakepinkite 3-5 min. svogūnus, česnakus, ciberžolę. Tada dėkite mėsą, pakepinkite 3-5 min.
  • Tada dėkite morkas, bulves perlines kruopas, prieskonius, druską, užpilkite verdančiu vadeniu ir virkite apie 15-20 min. Tada dėkite smulkintas cukinijas, saliero stiebus, šparagines pupeles ir sviestą.
  • Virkite dar apie 20 min. Skanaus!
No Comments

Post A Comment