fbpx

Kiaulienos išpjovos ir daržovių troškinys

Category
Sveiki pietūs
Tags
sveika mityba, Sveiki pietūs

Galima virti stikliniame puode orkaitėje, čenako indeliuose ar tiesiog storasieniame puode ant viryklės. Patiks mažiems ir dideliems!

Jums reikės:
  • 350 g kiaulienos išpjovos (gali būti nugarinė),
  • 30 g neraf. rapsų aliejaus,
  • 1 vnt. (60 g) morkos,
  • 1 vnt. (60g) svogūno,
  • 4 vnt. (240 g) bulvių,
  • 1 vnt. (500g) žiedinio kopūsto,
  • 50 g pomidorų padažo (ne mažiau 50% pomidorų pastos) / pomidorų pastos,
  • žiupsnelis druskos,
  • kalendros ,
  • raudonėlių ,
  • pipirų .
Gaminimo eiga:
  • Kiaulienos išpjovą nuplaukite, išpjaustykite ir susmulkinkite 2-3 cm dydžio gabalėliais.
  • Morkas ir bulves nuplaukite tekančiu vandeniu, nulupkite, pakartotinai nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite, nuplaukite tekančiu vandeniu ir supjaustykite kubeliais. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir suskirtykite žiedynais.
  • Įkaitinkite storasienį puodą, pilkite aliejų, jam įkaitus 2-3 min. pakepinkite svogūnus tuomet suberkite morkas ir kepinkite dar 2-3 min. Tuomet sudėkite kiaulieną, pomidorų padažą ir dar pakepinkite 3-5 min.
  • Į puodą su kepinta mėsa ir daržovėmis sudėkite bulves, suberkite prieskonius, užpilkite verdančiu vandeniu ir patroškinkite 15-20 min.
  • Sudėkite žiedinį kopūstą ir patroškinkite dar 10 min.
  • Patiekite su šviežiomis salotomis. Skanaus!
No Comments

Post A Comment