Orkaitėje kepti avinžirnių paplotėliai su burokėliais

Category
Sveika vakarienė

Tiekite su graikišku jogurtu, šviežiomis ir sezoninėmis daržovėmis.

Jums reikės:
  • 400 g virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 200 g žalių burokėlių
  • 50 g viso grūdo speltos miltų
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 1 vnt. nedidelio svogūno
  • 1 v.š. aliejaus (tinkamo kepimui)
  • 1 v.š. sezamo sėklų
  • ½ a.š. malto kumino
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
  • Jei naudojate džiovintus avinžirnius pirmiau pamerkite juos į šaltą vandenį ir palikite 12 val., brinkti. Išbrinkusius nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 1-1,5 val. Jei naudojate konservuotus kelis užteks kelis kartus perplauti tekančiu vandeniu. Burokėlius nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Avinžirnius, pusę burokėlių, kepintus svogūnus ir sezamo sėklas sumalkite mėsmale iki vientisos masės, tuomet įmaišykite likusius burokėlius, kiaušinį, miltus, maltą kuminą, pipirus ir druską. Iš masės formuokite ovalios formos paplotėlius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 180 ºC temperatūroje, 30 min.
No Comments

Post A Comment