fbpx

Bananų duona be pridėtinio cukraus

Kategorija
Sveikas desertas
Žymos:
Babanų duona, Bananai, sveika mityba, sveikas desertas, Sveikas užkandis

Lengvai paruošiama saldaus skonio duona puikiai tiks prie arbatos ar stiklinės avižų gėrimo ar šilto karvės pieno. Ne tik desertas šventėms, bet ir puikus užkandis priešpiečiams.

Jums reikės:
  • 90 g minkšto sviesto ;
  • 1 kiaušinio ;
  • apie 13 vnt. minkštų/ šviežių datulių, supjaustytų smulkiais gabaliukais ;
  • 2 didelių gerai prinokusių bananų ;
  • 200 g viso grūdo speltos miltų ;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių ;
  • 1 stiklinės razinų ;
  • saujos migdolų drožlių (papuošimui) .
Gaminimo eiga:
  • Jei datulės kietos/ džiovintos, pirmiausiai jas užpilkite karštu vandeniu ir išmirkykite apie pusę valandos. Nupylę vandenį nuplaukite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  • Sviestą, kiaušinį ir datules gerai suplakite su mikseriu.
  • Įdėkite su šakute į košę sutrintus bananus ir dar paplakite mikseriu.
  • Miltus gerai sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į skystą masę. Gerai viską sumaišykite.
  • Sudėkite išmirkytas ir nusausintas razinas, gerai sumaišykite. Tešlą sudėkite į pailgą kepaliuko formos kepimo indą. Labai tinka silikoninis indas. Jei naudosite ne silikoninį, – kepimo indą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
  • Duonos viršų apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 60 min. Ar iškepęs, patikrinkite su mediniu pagaliuku.
  • Ištraukę bananų duoną iš orkaitės, leiskite kiek atvėsti. Išėmę iš kepimo indo, dėkite ant grotelių, kol visiškai atvės.
Komentarų:

Įrašyti komentarą