KNYGA “Sveikatai palankus technologinių kortelių ir valgiaraščių rinkinys”

45.00

PIRMAS LIETUVOJE SVEIKATAI PALANKUS TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ IR VALGIARAŠČIŲ RINKINYS

DARŽELIAMS, MOKYKLOMS, KAVINĖMS IR NAMAMS!

TINKA VAIKŲ MAITINIMUI NUO 1 IKI 18 METŲ.

  • 275 technologinės kortelės įvairių ir sveikatai palankių patiekalų.
  • 15 dienų valgiaraščiai 4 skirtingoms amžiaus grupėms (1-3 m., 4-6 m., 7-10 m., virš 11 m.). 
  • 3 valgymų (pusryčiai, pietūs, vakarienė) valgiaraščiai.
  • Vaikų mitybos patarimai.

NEMOKAMAS SIUNTIMAS VISOJE LIETUVOJE

Liko 49

Aprašymas
  • 275 technologinės kortelės įvairių ir sveikatai palankių patiekalų.
  • 15 dienų valgiaraščiai 4 skirtingoms amžiaus grupėms (1-3 m., 4-6 m., 7-10 m., virš 11 m.). 
  • 3 valgymų (pusryčiai, pietūs, vakarienė) valgiaraščiai.
  • Vaikų mitybos patarimai.

FORMATAS: A4 

Knygos negrąžinamos. VšĮ „Sveikatai palankus“ neatsako už pagamintų patiekalų kokybę, kuri priklauso nuo žaliavos kokybės, žmogiškojo faktoriaus, turimos įrangos ir kita. 

VALGIARAŠČIŲ IR TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ METODINĖS KNYGOS PRIVALUMAI:

  • Daug augalinės kilmės patiekalų iš daržovių, ankštinių ir pilnaverčių grūdinių kultūrų.
  • Didžioji dalis patiekalų yra tausojantys (troškiniai, kepta su garais konvekcinėje, virta vandenyje).
  • Patiekalai nepervirti, neperkepti.
  • Siūloma pateikti vaikams daug daržovių, vaisių, uogų (15 dienų vidurkis – ne mažiau 300-400 g/ per dieną).
  • Produktai ir patiekalai iš pilnaverčių grūdinių kultūrų: viso grūdo miltų, viso grūdo kruopų, viso grūdo makaronų, viso grūdo duona ir pan.
  • Nedidelis cukraus, druskos kiekis (1 g/100g druskos, ne daugiau 5 g/100 g cukraus).
  • Siūloma naudoti kokybiškus riebalus (ypač tyras alyvuogių aliejus, sviestas).
  • Siūloma naudoti liesesnę mėsą ar liesesnes jos dalis (pavyzdžiui, vištieną be odelių, kiaulienos išpjovą, nugarinę).
  • Siūloma riebius padažus keisti į mažiau riebius, pavyzdžiui, grietinę ar grietinės padažą keisti į jogurtą ar jo padažus.
  • Lyginant su iki šiol esančiais standartiniais meniu, receptuose siūloma mažiau bulvinių, miltinių gaminių.
  • Mažiau stipriai perdirbto maisto, daugiau greitai paruošiamų, tačiau sveikatai palankių ir paprastų patiekalų.
  • Nėra saldintų gėrimų, vietoj jų – vanduo, žolelių arbata be cukraus.
  • Siūlomas vaikų maitinimui valgiaraštis šiuolaikiškas ir įvairus.
  • Nėra perdirbtos mėsos gaminių (dešrelių, dešros ir t.t), vietoj jų šviežiai ruošta mėsa.
  • Atsižvelgiama į sezoniškumą.
  • Uogienės keičiamos į šaldytas uogas, tyreles, vaisių ir uogų kokteilius.
  • Vaikų maitinimui tiekiamos kokybiškos žaliavos ir pirmenybė ekologiškoms, simboliu „Rakto skylutė“ pažymėtoms, nacionalinės kokybės ženklu ar vietinėms žaliavoms.

Daugiau informacijos: sveikata@sveikataipalankus.lt ir tel. 8 609 10833

 

 

Papildoma informacija
Svoris 1.300 kg
KNYGA "Sveikatai palankus technologinių kortelių ir valgiaraščių rinkinys"
45.00