Kvalifikacijos kėlimo mokymai: VIEŠOJO MAITINIMO ORGANIZAVIMAS IR MAISTO SAUGA – produktų pirkimas, priėmimas, laikymas, grąžinimai, gamyba

49.00

Kvalifikacijos kėlimo mokymai, kuriuose gausite teorinių ir praktinių žinių, kurios padės geriau suprasti viešojo maitinimo proceso organizavimą, sužinoti ir išmanyti apie naujausius reikalavimus, keliamus maisto saugai, jų praktinį pritaikymą nuo žaliavų priėmimo iki patiekalų pateikimo. Būtent šių mokymų metu gausite praktines žinias iš šios srities ilgamečio profesionalo. Šie mokymai leis pagerinti maitinimo organizavimo procesą Jūsų maitinimo įstaigoje, patobulėti Jums kaip specialistui, išvengti dažniausiai pasitaikančių neatitikčių.

Mokymai skirti: dietistams, visuomenės sveikatos specialistams, virėjams, sandėlininkams, maisto technologams, maitinimo tiekėjų atstovams, ugdymo įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems specialistams. Suteikiamos 3 kvalifikacijos kėlimo ak. valandos. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikaciją patvirtinantį elektroninį pažymėjimą. 

Data: 2023 m. gegužės 16 d.

Trukmė: 3 ak. nuo 11 iki 13 :15 valandos

Vieta: ZOOM platformoje.
Kaina:  49.00 Eur
DĖMESIO! PROGRAMA SUDERINTA IR PATVIRTINTA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE
Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.*
*Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, prieš mokymus pateikus garantinį raštą.

Neturime

Aprašymas

Apie mokymus

Organizuojant viešojo maitinimo procesą, reikia išmanyti ir gerai organizuoti maitinimą nuo produktų pirkimo, priėmimo, sandėliavimo, išdavimo, gamybos ir pateikimo.

Užtikrinant saugaus ir kokybiško maisto gamybą, atitinkančią visus teisės aktų keliamus reikalavimus, reikalinga patirtis ir gėbėjimas tai pritaikyti praktikoje. Būtent šių mokymų metu gausite praktines žinias iš šios srities ilgamečio profesionalo.

Šie mokymai leis pagerinti maitinimo organizavimo procesą Jūsų maitinimo įstaigoje, patobulėti Jums kaip specialistui, išvengti dažniausiai pasitaikančių neatitikčių.

 

Lektorė Stasė Juodienė – baigusi Klaipėdos medicinos mokyklą, Kauno technologijos universitete įgijusi maisto inžinieriaus – technologo išsilavinimą. Lektorė turi ilgametę patirtį kaip mitybos specialistė bei maisto ekspertė (8 metų patirtis dirbant akademinėse veiklose ir 31 metų darbo patirtis maitinimo srityje). Nuo 2014 m. Klaipėdos kolegijos dietetikos programos lektorė. Nuo 1990 m. viešojo maitinimo įstaigų (ligoninių ir ne tik) maisto technologė, gamybos vadovė.

 

 

 

 

MOKYMŲ TIKSLAS:

Kelti maitinimo organizavimo specialistų profesinę kvalifikaciją, perteikiant naujausias viešojo maitinimo organizavimo rekomendacijas, maisto saugos ir kokybės žinias. Pradedant nuo produktų pirkimo ir baigiant patiekalų pateikimu.

 

MOKYMŲ PROGRAMA:

  • Rekomendacijos dėl maisto produktų įsigijimo. Specifikacijų, norimiems pirkti maisto produktams, rengimas. Pirkimo-pardavimo sutartyse „saugiklių“, užkertančių kelią nekokybiškiems produktams, nusimatymas.
  • Mokymai apie maisto produktų (žaliavų) priėmimą ir laikymą. SVT1 užtikrinimas (ar nepažeistos produkto laikymo sąlygos transportavimo metu). Nustačius neatitiktis, maisto produkto grąžinimo tvarka ir pretenzijų parengimas tiekėjui. SVT2 maisto produktų laikymas, produktų išdavimas į gamybą.
  • Patiekalų gamybos svarbiausi teisiniai reglamentavimai. Įrengimų ir virtuvės inventoriaus priežiūra. Maisto saugos užtikrinimas, patiekalų gamybos metu SVT3. Gamybos technologijos svarba, ruošiant patiekalus. Paruoštų patiekalų laikymas / transportavimas iki atleidimo SVT4.
  • Patiekalų patiekimo rekomendacijos. Vaikams (darželiuose ir mokyklose), sveikatos priežiūros įstaigose besigydantiems pacientams, globos įstaigos gyventojams.
  • Grįžtamojo ryšio svarba maitinimo organizavime. Apklausos, klientų/pacientų lankymas valgymo metu, maisto likučių kontrolė ir vertinimas.
  • Klausimai-atsakymai, diskusijos.

 

PO ŠIŲ MOKYMŲ:

  • Įgysite naujausių žinių bei rekomendacijų dėl maisto produktų įsigijimo.
  • Įgysite praktinių įgūdžių, kas leis išvengti dažniausiai pasitaikančių pažeidimų.
  • Sužinosite, kaip užtikrinti saugų ir kokybišką maisto produktų (žaliavų) priėmimą ir laikymą.
  • Sužinosite ką daryti, kur kreiptis ir kokius dokumentus parengti nustačius maisto produktų (žaliavų) neatitiktis.
  • Sužinosite naujausius reikalavimus, keliamus maisto saugai, kaip pasiruošti kokybiškai patiekalų gamybai bei kaip juos estetiškai pateikti.
  • Išgirsite patarimus apie grįžtamojo ryšio svarbą maitinimo organizavime.
  • Pagerinsite maitinimo kokybę.
  • Gausite išsamią mokomąją metodinę medžiagą.
  • Mokymus išklausiusiems asmenims bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.

 

YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:

Ugdymo, sveikatos priežiūros ir globos įstaigų, kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų darbuotojams.

 

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 4 sav. aktyvų mokymų įrašą, kurį galėsite peržiūrėti Jums patogiu metu;
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

 

*Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus“ išduodamas elektroninis paskaitos išklausymo  pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu. 

DĖMESIO! PROGRAMA SUDERINTA IR PATVIRTINTA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE

 

 

Daugiau informacijos apie mokymus:

Tel. +370-609-10833

El.p. info@sveikataipalankus.lt

 

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.

Kvalifikacijos kėlimo mokymai: VIEŠOJO MAITINIMO ORGANIZAVIMAS IR MAISTO SAUGA – produktų pirkimas, priėmimas, laikymas, grąžinimai, gamyba
49.00